Tot preparat a Canals per a una nova edició de la Fira Comercial

  • S’ha previst una programació d’activitats per a tots els públics que amenitzarà la jornada compres del proper dissabte 22 de febrer a l’Avinguda Vicente Ferri de Canals

Canals celebrarà el proper dissabte 22 de febrer la Fira Comercial del 2020 amb una programació d’activitats per a tots els públics que amenitzarà la jornada de compres a l’Avinguda Vicente Ferri. Totes les places ofertes gratuïtament per l’Ajuntament han estat reservades per comerços tant del poble com dels voltants.

La inauguració es durà a terme una vegada muntades les carpes, a les 9 hores, quan també s’iniciaran els tallers infantils de la mà de l’associació AFA Canals.

Una hora després s’obrirà la inscripció per al taller de robòtica dirigit a xiquets i xiquetes entre 6 i 12 anys a la carpa de “Genioos”. Aquest tindrà lloc a les 12 hores i compta amb places limitades. També s’entregaran els obsequis a les primeres compres en la carpa de l’Ajuntament, a càrrec de “Pa i Dolços Nayara”.

Entre les 10 i les 14 hores, i entre les 16 i les 19 hores, els més menuts podran gaudir de castells inflables i distintes atraccions, amb animació a càrrec d’un “speaker”. Entre els jocs que s’oferiran destaca la gimcana ciclista que prepararà la Penya Ciclista “La Forca”, on els participants hauran de dur la seua bicicleta i rebran un regal en finalitzar l’acte. A les 11 les autoritats realitzaran una visita per les carpes i Canals Ràdio començarà un programa especial en directe a l’Avinguda Vicente Ferri, el qual conclourà a les 13 hores amb el lliurament dels premis del “V Concurs d’Aparadors de Nadal” i del sorteig de la “Campanya Enamorats 2020” d’Associem. Ja de vesprada, a les 17 hores, tindrà lloc una exhibició de gimnàstica rítmica del Club Esportiu Do-Chang. Seguidament, l’actuació de “Rock or Nothing”, de la mà d’Associem, tancarà la fira comercial del 2020 a Canals.

El regidor de Promoció Socioeconòmica i primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Canals, Vicent Tornero, avançava la passada setmana al nostre setmanari el que anava a significar l’edició d’enguany d’aquesta Fira: “el proper 22 de febrer, durant tot el dia, a l’Avinguda Vicent Ferri trobaran una mostra dels comerços que tenim al nostre poble. Eixiran al carrer per oferir els seus productes en venta i altres sols per mostrar-los i després els puguen adquirir a les tendes. Veuran que Canals té vida, que és un municipi molt actiu, veuran una Avinguda plena de gent i podran gaudir de tot el que els podem oferir. El termini per inscriure’s finalitzava aquesta setmana i ara estem perfilant les diferents activitats que inclourem en l’edició d’enguany”.

Una edició que, tal i com destacava l’edil, comptarà enguany amb novetats: “anem a tindre alguna participació d’associacions esportives amb l’objectiu de donar-li dinamisme i també tindrem un xicotet tast amb un forn del nostre poble. Una de les coses que més s’ha treballat a les reunions ha estat el poder donar entrada a la Fira al sector gastronòmic i estem veiem com li donem encaix en futures edicions. L’objectiu és fer créixer la Fira i donar-li més vida”.

Una iniciativa que és un pilar fonamental d’aquesta Regidoria, com reconeix Tornero; “de les tres àrees que encapçale, juntament amb Educació i Esports, pense que és la que més necessitat té de tindre calma i prendre bones decisions. És una àrea on estem realitzant una tasca inicial de molta recollida d’informació”.

Per al regidor “Canals, històricament, ha estat un poble on ha destacat l’agricultura, la indústria i ara el sector serveis. Hem de buscar quin és el potencial que li podem traure perquè torne a reviure i torne a ser una referència a la zona. Per fer-ho possible tenim una relació molt directa amb el col·lectiu de comerciants i empresaris Associem i d’aquesta intenció d’anar Ajuntament i comerciants pel mateix camí naix aquesta Fira Comercial”.