Tot preparat per a la 27a edició de la Fira Outlet i Comercial d’ADEXA

  • Com a novetat d’enguany hi haurà dos food trucks i una activitat amb el sector d’Hostaleria

Entre el dijous 3 i el diumenge 6 d’octubre tindrà lloc una nova edició de la Fira Outlet i Comercial d’ADEXA a l’Albereda de Xàtiva. Es tracta de la 27a edició, pel que es tracta d’una cita comercial completament consolidada a la ciutat i a la comarca de la Costera. A la roda de premsa, celebrada dijous passat, van estar presents l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la presidenta de la secció de comerç d’ADEXA Maria José Díaz Patiño.

“Aquesta és una cita comercial de primer nivell totalment consolidada a Xàtiva, i des de l’Ajuntament ens sentim tremendament satisfets del treball que s’està desenvolupant per part d’ADEXA i de la seua secció de comerç perquè accions com aquesta són necessàries per dinamitzar al màxim el sector comercial de la nostra ciutat”, manifestava el primer edil.

En la Fira Outlet d’aquest any s’ha incrementat la participació, amb prop de 60 expositors, i també s’ha ampliat la varietat del producte. A més de la moda i el calçat s’oferiran productes de decoració, electrodomèstics o articles de la llar entre d’altres. Com a novetat, en aquesta edició hi haurà dos food trucks que donaran servei tant als participants com als visitants de la Fira.

Respecte al programa d’activitats, el divendres dia 5 a les 17.30 hores hi haurà una exhibició a càrrec de l’Associació Acrodance i a les 19.30 hores tindrà lloc en col·laboració amb la secció d’Hostaleria l’activitat AdexArte, en la que una experta realitzarà unes classes per a aprendre a pintar un quadre amb posterior sopar a l’establiment, tot per un preu de 20 euros. Ja el dissabte, a les 11 hores es realitzarà l’exhibició de boixets a càrrec de Fil per randa, a les 12 hores Jorge Fuset portarà a terme una exhibició canina i a les 18 hores Mickey i Minnie Mouse coneixeran als més menuts amenitzant la visita amb una xaranga. D’altra banda també hi haurà animació infantil tots els dies excepte el diumenge per coincidir amb la cavalcada del ninot infantil.

“Hem cobert els objectius de participació molt abans del que és habitual i s’ha quedat fins i tot gent fora. Per la nostra part estem molt contents de la repercussió econòmica i social que té la nostra Fira”, explicava la presidenta de la secció de comerç d’ADEXA Maria José Díaz Patiño, qui també destacava que el 90% dels participants són de Xàtiva i la comarca però que també s’han rebut demandes per part de comerços procedents de localitats com Saragossa o Ciutat Real.

 

M. JOSÉ DÍAZ PATIÑO . PRESIDENTA DE LA SECCIÓ DE COMERÇ D’ADEXA

“La Fira Outlet és l’esdeveniment comercial per excel·lència de Xàtiva després de la Fira d’Agost”

M. José Díaz Patiño, presidenta de la secció de Comerç d’ADEXA, ens ha atés aquesta setmana per donar-nos tots els detalls de la 27a edició de la Fira Outlet i Comercial.

Com es presenta aquesta nova edició de la Fira Outlet i Comercial de Xàtiva i la Costera?

Aquesta edició hem omplert tots els llocs disponibles amb molt de temps d’antelació. Ho hem fet amb la millor publicitat que podem tindre: “el boca a boca” entre els nostres comerciants, la majoria dels quals repeteixen fira rere fira.

Què trobaran els visitants?

Es tracta d’una Fira Comercial en la qual, principalment, els comerciants trauen a la venda els seus stocks; tenint en compte que aquests són recents, amb la màxima qualitat i un preu immillorable. A banda de productes outlet,  els comerciants, des de fa uns anys, tenen l’opció de promocionar producte de temporada per tal de donar a conéixer la nova temporada. A més  a més,  aquest any tenim dues “food trucks” instal·lades al recinte per tal de donar servei d’hostaleria als comerciants i als visitants. I, com no, un programa d’activitats molt complet per a tots els públics.

La 27a edició arriba amb algun canvi o se segueix una línia continuista de les darreres edicions?

Cada edició treballem per innovar i eixe és un dels factors que fan que l’Outlet continue sent l’esdeveniment comercial per excel·lència després de la Fira d’Agost a Xàtiva. Ningú amb coherència i sentit comú pot afirmar que la nostra Fira està obsoleta, perquè ens desgastem molt i amb molt de gust cada edició per fer de la nostra una Fira referent a nivell provincial. Una vegada més, hem renovat les activitats donant peu a la promoció d’empreses noves de diferents sectors que res tenen a veure amb el comerç però que sí troben en la Fira Outlet un espai rellevant de promoció. A més, hem treballat per tal d’ampliar la varietat de producte mantenint la qualitat que el nostre comerç ofereix.

La Fira Outlet destaca per una alta participació i una molt bona acollida dels associats a ADEXA. Quines xifres de participació hi ha previstes?

Tindrem 58 expositors comercials i dues “food trucks”. Aquest any les expectatives de participació les hem cobert abans del que és habitual i hem rebut sol·licituds de comerciants fins de Saragossa o Ciutat Real. Així doncs, un 10% dels participants és gent de fora de la comarca.

Veiem com any rere any un gran nombre d’associats s’animen a participar. En aquest sentit, imaginem que els resultats són molts positius.

Si el recinte firal fora més ampli l’ompliríem. Tenim la millor publicitat per a dur a terme la captació i és la satisfacció dels nostres associats participants.

Junt la Fira Outlet també està en marxa “Adexarte”. En què consisteix?

Es tracta d’una campanya de la secció d’hostaleria que està tenint molt d’èxit. L’objectiu és omplir els bars d’art i de gent. Mitjançant un taller impartit per una experta en la matèria, els participants pinten la seua pròpia obra d’art mentre sopen. Tot açò per un preu simbòlic de 20 euros. La pròxima edició tindrà lloc el pròxim divendres al propi recinte de la Fira Outlet.

Quines iniciatives teniu previstes per aquests propers mesos?

Seguim amb la “Mocadorà”, campanya mitjançant la qual  ADEXA regala un mocador de seda per cada tiquet de compra durant el dia 8 d’octubre. Continuarem la nostra dinàmica de campanyes recuperant la “Tornada al cole” que vam suspendre per  les condicions climatològiques. Ho farem el dia 19 d’octubre al carrer Sant Francesc, per tal de dinamitzar el comerç i l’hostaleria d’eixa zona. Seguirem amb un altre esdeveniment important com és “Halloween” i que tindrà lloc el dijous 31 d’Octubre, convertint-se en un gran èxit de públic assistent.

Per què anima als comerciants de la zona que no ho siguen a donar el pas i formar part d’ADEXA?

Perquè ADEXA és una associació que mira pel benestar de l’empresari, del comerciant. Amb ADEXA podran dur a terme campanyes que sense pertànyer a l’associació no podrien fer-les de forma individual, com per exemple la Fira Outlet, “Adexauto” o la futura Fira de Construcció. A més a més, ADEXA és molt més, a les nostres aules donem formació, els socis disposen d’espais per desenvolupar el seu treball, assessorament jurídic…

Finalment, per què convida als nostres lectors de Xàtiva i de les comarques veïnes a vindre a gaudir la propera setmana a participar de la Fira Outlet i Comercial?

Emplace a tothom a visitar la nostra Fira, els que ja han vingut que tornen perquè hi ha novetats i mantenim la qualitat de producte i les ofertes són encara més escandaloses si cap. I els que no han estat mai, vull dir-los que aquesta és la Fira Outlet més gran de la Costera i un referent a nivell provincial. Que no els ho conten!