Tot preparat per celebrar la tercera edició de “Canals Cultural”

  • Les activitats, organitzades per una vintena d’associacions culturals del municipi i la Regidoria de Cultura, es duran a terme del 6 al 12 de maig en diferents punts de la localitat

El cinema, la literatura, la música, el ball, el teatre, la fotografia, el medi ambient, l’autoconeixement o l’artesania són alguns dels aspectes culturals i socials que estaran presents en Canals Cultural de la mà de les associacions locals que desenvolupen aquestes activitats de manera regular al poble. Les activitats, organitzades per una vintena d’associacions culturals de Canals i la Regidoria de Cultura, es duran a terme del 6 al 12 de maig en diferents punts de la localitat.

Els escenaris dels tallers, xerrades, projeccions i mostres que es preparen s’estenen al llarg de tota Canals, sent aquests la Casa de Cultura “Ca Don José”, el Centre Cultural Papa Calixte III, l’avinguda Vicente Ferri, La Lloca, el Parc Jaume I, el Monestir de Santa Clara o La Torre dels Borja.

La regidora de Cultura Celia Ibáñez, en paraules al nostre setmanari, ha recordat que “Canals Cultural es tracta d’una setmana organitzada per la regidoria de Cultura, el Consell de Cultura i les mateixes associacions culturals del poble destinada a donar a conéixer qui són aquestes i què és el que fan. Les activitats preparades són molt diverses i en consonància amb el tipus d’associació”.

Aquest esdeveniment va nàixer ara fa dos anys a partir de la posada en comú entre la Regidoria, el Consell i les associacions. “Amb Canals Cultural el que busquem és difondre l’activitat cultural de poble, promoure sinergies entre les associacions i, en definitiva, demostrar que Canals és una localitat culturalment viva on tothom està convidat a participar”, afirma l’edil

Aquells que ens visiten durant aquesta setmana trobaran un ambient de riquesa cultural on cadascuna de les associacions participants informen de les seues activitats, que van des dels tallers de reciclatge, projecció de documentals o ral·lis fotogràfics fins a les romeries o els balls tradicionals.

A més a més, la regidora afegeix que “en l’edició d’enguany hem millorat certs aspectes i ja ho tenim tot preparat. Sols queda convidar a veïns i forasters a què s’animen a participar en totes les activitats que els oferim”.

 

Guia de Turisme i Hostaleria de Canals

Dins dels actes de la Setmana Cultural de Canals, el proper dimecres 8 de maig, a les 22 hores, la sala multiusos de la Casa de Cultura Ca Don José acollirà la presentació de la nova Guia de Turisme i Hostaleria de Canals. Aquesta guia ha estat editada pel propi Ajuntament de Canals i compta amb el disseny i la coordinació de Guillem Alborch, tècnic en promoció turística local i atenció al visitant.

La publicació, que consta d’un total de 276 pàgines, és una eina necessària per a la informació turística del municipi i representa el fruit d’un any de treball. La seua finalitat també és la de donar a conéixer les peculiaritats del bressol de Caluxt III a través d’un complet recorregut pel seu patrimoni monumental, les seues festes i tradicions, així com per la incipient vida cultural amb la qual Canals gaudeix tot l’any.

En les seues pàgines també es recullen la totalitat d’establiments hostalers de la vila, els quals ofereixen una àmplia i variada oferta gastronòmica al visitant