Tour operadors nord-americans visiten Xàtiva

  • Van conèixer de primera mà la destinació turística de la ciutat

La regidoria de Turisme ha avaluat de forma “exitosa” la jornada de presentació del recurs turístic de Xàtiva a diversos tour operadors nord-americans que van visitar la ciutat divendres passat. Van ser un total de nou, que van conèixer de primera mà la destinació turística de Xàtiva.

Tal com afirmen des de la regidoria, “va ser una visita que va suscitar molt d’interès per la temàtica de la recepció de futurs turistes”. Aquests tour operadors van arribar des de Califòrnia, Philadelfia, Oregó, Los Angeles i Chicago, i tots ells es dediquen a la recepció d’estudiants d’espanyol a EUA. Concretament alumnes de l’Institut Cervantes, potenciant així el turisme idiomàtic.

Per a l’ocasió es va dissenyar des de la regidoria de Turisme una ruta feta a mesura per les necessitats dels turistes futurs.

Els tour operadors van arribar a les 11 hores del matí i van recórrer el centre històric amb la idea de veure de primera mà l’ambient comercial de la ciutat, ja que aquest mateix dia es desenvolupava el mercat dels divendres en la zona del Mercat, activitat que “els va agradar moltíssim per la quantitat de gent que durant el matí recorrien els carrers del centre”, van informar fonts de l’Ajuntament.

Al migdia, la comitiva es va traslladar amb en el trenet cap al Castell, no sense abans fer la visita turística pel centre de la ciutat. Una vegada allí, van fer una visita guiada per la fortalesa, menjant després en el Restaurant el Mirador. Ací van degustar un menú típic amb la gastronomia local: arròs al forn , arnadí, monxàvena…

Al voltant de les 16:30 hores van tornar a Xàtiva on encara els esperava una ruta monumental.

La visita es va fer en anglès per la guia local Esther Polop, acompanyats al seu torn per un tècnic de laC i un altre de la Diputació que, en tot moment, els va estar informant de tot quant va discórrer al llarg de la jornada.

Al voltant de les 18.30 hores els tour operadors van tornar a València amb el tren, “encantats pel dia tan fantàstic que van passar en la nostra ciutat. Tots ells van acabar agraïts i meravellats per la ciutat”, van afirmar des de la regidoria.

Finalment, fonts de l’Ajuntament van desitjar que “aquesta visita siga l’inici de la recepció d’alumnes d’espanyols d’EUA en la nostra ciutat i que aquest èxit de dia es convertisca en la carta de presentació per a futurs visitants a Xàtiva”.