Turisme i Medi ambient es preparen per als dies grans de Setmana Santa

Ahir es va presentar en roda de premsa les activitats previstes per la regidoria de turisme en Setmana Santa i Pasqua a Xàtiva, així com les actuacions especials dels serveis municipals per a aquests dies.

Marian Soro, regidora de turisme, va ser l’encarregada de presentar les iniciatives que es duran a terme aquestes setmanes amb la intenció de projectar el patrimoni cultural i artístic de la ciutat a tots els ciutadans i turistes. Així, a partir del 29, 30 i 31 de març i els dies 1, 6, 7 i 8 d’abril, a les 13.15 hores, tindrà lloc la representació de les visites teatralitzades en el Castell.

Soro va afirmar que amb aquestes visites guiades es busca “augmentar una de les activitats més demandades per a seguir dinamitzant la zona amb més visites, aprofitant una de les èpoques amb una cota de turistes més alta”. Així mateix, l’edil va destacar l’oferta “atractiva, divertida i pròxima que permetrà conèixer la nostra història i patrimoni sense cap increment afegit a la taxa del Castell”.

Aquesta és una de les èpoques on Xàtiva acull més visitants.
Aquesta és una de les èpoques on Xàtiva acull més visitants.

S’escenificaran tres escenes. La primera estarà dedicada als Borja, la segon al poeta IBN Hazzam i finalment la tercera escena estarà dedicada al Comte d’Urgell.

Junt a açò, Marian Soro va destacar les millores que s’han dut a terme en aquest recinte de cara a aquests dies on tantes visites s’esperen. Per açò, “s’han adequat i preparat la zona del pícnic i s’ha reforçat el sistema de seguretat en les tanques”.

D’altra banda, Enrique Perigüell, regidor de Medi ambient, va exposar la programació dels serveis especials encaminats a reforçar l’estat de neteja dels carrers de Xàtiva i potenciar les accions de conservació i lluita contra incendis en el paratge natural de la Cova Negra i Bixquert, uns espais que compten amb al voltant de 3.000 visites diàries en aquestes jornades.

En els dies de Setmana Santa, s’ha previst un dispositiu de neteja anterior i posterior als actes processionals, juntament amb la recollida i desplaçament d’aquells contenidors que pogueren entorpir el pas.

En la Cova Negra s’instal·laran sanitaris portàtils, i es reforçarà la presència de papereres ecològiques i contenidors de residus. A més, hi ha preparat un dispositiu especial de vigilància contra incendis on intervindran les brigades forestals de la Diputació de València, els agents forestals de la Conselleria de Territori i efectius de la Policia Local de Xàtiva. En ell es preveu que s’active durant 30 minuts al voltant de les 6 del matí el sistema automàtic de prevenció contra incendis compost per canons d’aigua. “Cal recordar que aquests dies estem en Alerta 3, per la qual cosa fem una crida al bon comportament i demanem que s’extreme el bon ús de l’espai” va ressaltar Perigüell.

Finalment, en la zona recreativa i de pícnic de la Casa de la Llum hi  hauran 5 monitors per a dinamitzar amb jocs recreatius l’estada en el paratge natural d’11 a 18 hores, “donant així a conèixer aquesta zona als xiquets i permetre’ls que gaudisquen i que els pares estiguen tranquils”.

Al nostre exemplar d’aquest dissabte, informació ampliada d’aquesta notícia.