Un Circuit que segueix creixent

  • Jalance i Jarafuel, a més de dos carreres nocturnes al juliol, principals novetats

El passat 23 d’abril es va realitzar la presentació del Circuit Cajamar de Carreres Populars la Costera, la Canal i la Vall d’Aiora. A l’acte, celebrat en el centre multicultural Ca Don José de Canals, van acudir David Llobregat, president del Circuit; Ricardo Gil, coordinador del Circuit; Antonio Úbeda, president del Club d’Atletisme de Canals; i Teresa Moyá, tinent alcalde del municipi.

IMG_3883Junt amb ells, van omplir la sala multitud de representants dels ajuntaments participants juntament amb els patrocinadors, Laia Julve i Àngels Sanz, Festeres de Gràcia d’aquest anys i diferents aficionats a l’esport que no es van voler perdre aquesta cita. Tots ells es van felicitar per la posada en marxa un any més d’un esdeveniment que compta cada vegada amb més suport i més seguidors tot i les dificultats econòmiques actuals.

En aquesta sèptima edició seran 21 les proves que enguany componguen aquest circuit, sumant Jalance i Jarafuel, dos localitats de la Vall d’Aiora, com a principals novetat de l’edició, així com dos carreres nocturnes al mes de juliol.

David Llobregat, president del Circuit, va mostrar la seua alegria ja que “és un Circuit ja consolidat, que any rere any va creixent i del que cada vegada més poblacions volen formar part”. Així, va destacar que “és una molt bona opció per practicar de l’esport, visitar i conèixer les nostres comarques i gaudir d’un dia festiu”.

L’Informador serà per quint any el periòdic oficial del Circuit. Així, trobaran totes les notícies així com temps i resultats de les curses que es celebren durant aquests mesos, seguint amb la novetat posada en marxa l’edició passada de disposar d’un espai a la nostra web per seguir la informació de la manera més amplia i actualitzada, amb les millors fotografies i el llistat complet de cada cita.

Des del nostre periòdic volem seguir donant el nostre suport a l’esport i mostrar el nostre compromís per a que aquest Circuit Cajamar seguisca per molts anys més sent un referent dins del calendari dels runners de la nostra zona i tot un referent per a la província.

L’acte també va servir per presentar la XXVIII Mitja Marató de Canals que se celebrarà demà i que conforma la segon prova del Circuit de Carreres. Antonio Úbeda, president del Club, va agrair la col·laboració dels comerços de la localitat que “s’han bolcat més que l’any passat i són els que fan possible mantenir aquesta cursa”. Així mateix, va desitjar “superar els 400 inscrits” i va convidar tant a esportistes com a veïns del poble a “gaudir d’un matí de festa i d’atletisme”.

Representant a l’Ajuntament, Teresa Moyá va posar en valor “el treball que fa el nostre Club d’Atletisme per què la nostra Mitja siga cada any més important” i va recordar “el recolzament que es fa des del Consistori”.

Per tancar el acte, i com a agraïment a tota la gent que omplia l’edifici així com a la gent que fa possible aquest Circuit, els assistents van gaudir de un xicotet càtering al mateix saló.

 

Ricardo Gil, coordinador del Circuit

“Ens hem d’anar reinventant per seguir sent atractius”

IMG_3869Es posa ja en marxa la sèptima edició del Circuit de Carreres Populars, què ens oferirà enguany?
Espere que ens oferisca el mateix èxit que en anys anteriors. Vam començar al febrer amb la Mitja Marató de Xàtiva amb una alta participació i volem mantenir aquesta línia.

Quins canvis destacats hi ha per a aquesta edició?

Jo sempre dic que hem d’anar incloent novetats. La gent busca coses noves, està llançant-se a les carreres de muntanya, es fuig de l’asfalt, es busquen més els fons, les carreres nocturnes… Ens hem d’anar reinventant per seguir sent atractius. En aquesta edició hem apostat per carreres nocturnes, per anar a pobles més lluny que ens permetem gaudir d’un dia de turisme. Estem intentant millorar coses any a any.

Aquest any dos carreres noves.

Hi ha hagut alguns pobles que s’han donat de baixa, però estem contents per què seguim tenint una demanda per emplenar el nostre calendari. Ells són Jalance i Jarafuel i tenen una il·lusió i ganes tremendes. Ells són els que ens animen a lluitar per traure-ho endavant.

Com està sent la resposta dels corredors?
La inscripció està anant molt bé i si seguim a aquest ritme les nostres previsions són les de superar el nombre de participants de l’any passat. Ara estem arribant a la xifra dels 200, unes dades molt positives per a aquestes altures, i volem arribar als 400.

S’està vivint un augment del turisme runner?

És una mescla d’esport i de ganes de conèixer el que tenim al nostre voltant. Els treballs soles ser cada vegada més sedentaris i necessitem eixir i fer esport i oblidar-se de les preocupacions. L’atletisme és l’esport més barat, ja que no necessita res per practicar-se. A aquest augment d’esportistes sumem el poder conèixer pobles que estan molt prop nostre. Oferim 21 proves per a les dates d’estiu, molt juntes en el temps i sense un cost elevat de desplaçament, una cosa que cada vegada s’està valorant més.

Quins beneficis té formar part d’aquest Circuit?

Entra l’assegurança dels corredors, els dorsals, l’ambulància i la plataforma d’inscripcions. Normalment el Circuit aporta a cada carrera 1.200 euros. A canvi demanem una quota de 2 euros per a cada participant. Normalment corren una mitja de 500 corredors. Així, a l’Ajuntament li ix totalment gratis. Nosaltres podem suportar-ho gràcies als patrocinadors i a Diputació que aporten el seu granet d’arena per fer-ho possible.

Un Circuit que ja s’ha afermat com a indispensable en el calendari esportiu.
Sí, el Circuit està molt afermat i esperem que seguisca molts anys sempre que els Ajuntaments ho vulguen. Espere que tot el món participe, gaudisca de l’esport i si vol estar en carreres soltes, poden participar per una xicoteta quota de 2 euros.