Un habitatge tutelat per a persones amb diversitat funcional

  • L’Ajuntament de Xàtiva cedeix a Aspromivise l’ús d’un pis que és propietat de l’ICO

Ahir al matí, el saló de plenaris de la Casa de la Ciutat era l’escenari de l’acte pel qual s’ha formalitzat la cessió de l’ús d’un habitatge per part de l’Ajuntament de Xàtiva en favor de l’Associació Protectora de Discapacitats Intel·lectuals i Físics Verge de la Seu de Xàtiva, Aspromivise. En aquest acte han estat presents l’alcalde Roger Cerdà, la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, la presidenta d’Aspromivise, Consuelo Valero, i la directora del centre, Amor Amorós.

L’habitatge, situat al cèntric carrer de la Baixada de l’Estació, és propietat de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO). El passat mes de juny, aquest organisme va cedir gratuïtament el pis a l’Ajuntament de Xàtiva per a fins socials, com una acció més emmarcada en la seua política de responsabilitat social empresarial. Ara, l’Ajuntament cedeix l’ús a Aspromivise perquè l’habitatge s’incloga en un programa específic de suport als habitatges tutelats per a persones amb diversitat funcional. Aquest immoble s’ha convertit en el primer pis tutelat per a fins socials de la ciutat.

Per facilitar l’ús de l’immoble i realitzar l’adequació del mateix en matèria d’habitabilitat, l’Ajuntament va elaborar un projecte de reforma sufragat al 50% per l’ICO i per la municipalitat. Aquest habitatge forma part d’un lot de dotze immobles que l’ICO ha posat a disposició d’ajuntaments i altres organitzacions sense ànim de lucre de tot Espanya, amb la condició que siguen utilitzats amb fins socials.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, destacava que “el nostre objectiu és fer tot el possible per facilitar la integració a les persones amb diversitat funcional. Gràcies a aquest acord amb l’ICO i Aspromivise hem creat el primer habitatge tutelat a la ciutat, com un nou servei en l’àmbit del benestar social. Un dels avanços més significatius d’aquesta legislatura és la notable millora de les polítiques socials, demostrada per fets com el de hui”.