Un total de 150 menors d’Ontinyent finalitzen la seua participació a l’Escola d’Estiu Municipal

  • A llarg del mes de juliol han gaudit de tallers, jocs i excursions repartits en grups i amb mesures per garantir la seguretat dels xiquets i xiquetes participants

Un total de 150 xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys d’Ontinyent finalitzaven aquest divendres la seua participació a l’Escola d’Estiu Municipal. L’edició d’enguany s’ha adaptat a la situació actual i, d’aquesta manera, s’han duplicat les places disponibles i s’ha disposat de tres seus per a desenvolupar els tallers, dinàmiques de grup, jocs i excursions en grups de fins a 10 menors per garantir la seguretat de totes i tots els participants. El regidor d’Educació, Óscar Borrell, destacava el treball realitzat “per assolir un estiu enriquit pedagògica i emocionalment per als més menuts i menudes de la ciutat, després d’un final de curs escolar tan inusual com el que han viscut”, assenyalava.

La regidora d’Infància, Katty Ushiña, ha posat de relleu que la reincorporació dels xiquets i xiquetes a l’oci educatiu ha ajudat a la conciliació familiar, aspecte al qual el paper de l’Escola d’Estiu Municipal ha estat “fonamental”. A més, s’ha aconseguit l’objectiu de mantenir les instal·lacions educatives plenes de xiquets i xiquetes i “utilitzades de forma eficient en un any especialment complicat per als menors que han cursat els dos últims trimestres a casa. Tot sempre amb les mesures de seguretat necessàries davant la pandèmia que encara estem vivint”, manifestava.

A més, la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, recordava que mitjançant l’Escola d’Estiu s’ha desenvolupat el programa de suport a les famílies en el període estival de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per tal que els menors que pertanyen a famílies en risc d’exclusió social per raons econòmiques, puguen gaudir d’activitats d’oci i accedir a les necessitats bàsiques d’alimentació. L’Escola d’Estiu d’Ontinyent, que ha format part del Pla “Tornem Junts”, també ha permés que prop de 20 joves d’Ontinyent hagen pogut treball durant aquest estiu.