Un total de 8.644 kg de menjar seran repartits entre les famílies més necessitades de l’Alcúdia de Crespins

  • Al voltant d’unes cent famílies es beneficiaran dels 8.644,64 kg d’aliments repartits per l’àrea de Serveis Socials a l’Alcúdia de Crespins a través del Fons d’Ajuda Europea per als Més Necessitats

L’àrea de Serveis Socials de l’ajuntament de l’Alcúdia de Crespins treballa molt dur per proveir d’aliments bàsics a persones del poble que es troben en situació d’extrema necessitat. El passat dia 21 un camió va ser enviat al Banc d’Aliments de València per transportar els 8.644 kg d’aliments al poble. L’ajuntament informa que abans de la primera setmana d’agost aquests aliments seran repartits entre les persones més necessitades del nostre poble.

Aquests aliments són enviats a l’Alcúdia de Crespins a través del Fons d’Ajuda Europea per als Més Necessitats (FEAD). Tal com indica la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, l’objectiu d’aquest fons és “contribuir a la reducció de la pobresa mitjançant la distribució d’aliments i promoure la inclusió social”.

El FEAD d’aquest any 2015 es divideix en tres frases que tenen lloc en tres períodes de temps diferents. La primera fase és la que està en marxa ja a l’ajuntament inicialment prevista per a juny/juliol del 2015. La segona fase tindrà lloc al voltat d’octubre/novembre i la tercera fase es realitzarà al febrer de l’any vinent. Entre els aliments que es distribuiran trobem des d’arròs, cigrons i fesols fins a oli d’oliva, llet i fruita, aliments catalogats com de primera necessitat.

Inma Penadés, regidora de benestar social a l’ajuntament, afirma que aquest any s’ha incrementat considerablement el nombre de famílies en situació de pobresa i que amb l’ajuda alimentària es produeixen millores a nivell temporal. “El nostre objectiu a llarg termini és que aquesta necessitat siga coberta amb els ingressos propis per així evitar que aquestes persones hagen d’adherir-se a aquest tipus d’ajudes, eixa seria la nostra major satisfacció”.