Una aplicació mòbil que millora l’experiència del turista

  • La nova APP facilita l’orientació en el recorregut pels carrers de Xàtiva mitjançant l’ús de la tecnologia GPS amb un sistema de notificacions per proximitat a cada monument i conté audioguies explicatives

Promoure l’oferta turística de la ciutat és l’objectiu de la nova aplicació per a dispositius mòbils (APP) que ha presentat aquesta setmana l’Ajuntament de Xàtiva.

L’alcalde Roger Cerdà ha destacat el treball previ de prospecció que s’ha dut a terme i que ha permés, en paraules de Cerdà, “disposar d’una de les millors APPs de turisme de ciutats patrimonials com la nostra”. El primer edil ha manifestat que “nosaltres apostem pel turisme al voltant del patrimoni cultural, però ho fem amb una aposta moderna, que respon a les necessitats dels viatgers actuals i que millora notablement la imatge de la ciutat a través d’Internet i les noves tecnologies”. Per la seua banda, la regidora de Turisme, Mariola Sanchis, ha elogiat el treball dut a terme pels creadors: “des del treball fet en la nova web de turisme, estàvem convençuts que la nova APP anava a ser la millor guia turística per als nostres visitants”, ha dit Sanchis.

L’aplicació conté informació sobre els monuments de la ciutat, rutes turístiques i continguts d’utilitat pel visitant. Tota aquesta informació serà accessible des de l’APP sense necessitat de disposar d’una connexió a Internet, sent molt útil per aquells turistes estrangers que no disposen de connexió o que no en facen ús com a conseqüència de l’alt cost del roaming.

L’APP pot descarregar-se de forma gratuïta en Apple Store i Google Play Store. A més a més, integra un sistema d’estadístiques que permetrà als tècnics municipals conèixer quins són els indrets de la ciutat que desperten major interès en els visitants.

Una ferramenta al servei del turista

Amb l’objectiu de millorar l’experiència de la visita, l’APP facilitarà mitjançant l’ús de la tecnologia GPS l’orientació en el recorregut pels carrers de la ciutat amb un sistema de notificacions per proximitat a punts d’interès de cada monument. Aquestes notificacions disposaran d’un enllaç a la fitxa del monument que en alguns casos es complementarà amb una audioguia explicativa. Les persones que visiten el Castell amb l’APP instal·lada rebran un avís quan es troben prop d’un punt d’interès, que els oferirà la possibilitat d’escoltar un àudio explicatiu del mateix. Aquest sistema substitueix el vell i obsolet mètode de lloguer de lectors d’audioguies. A més, s’enviaran notificacions en ocasions especials, per a comunicar informacions d’interès com ara: inauguració de la Fira de Xàtiva, inici del Festival Nits al Castell, exposicions, Firall, Corpus Christi, etc.