Una Fira de Tendes, Tapes i Rock de rècord traurà 73 comerços i establiments hostalers al carrer

  • Els productes de 59 tendes i 14 establiments d’hostaleria s’oferiran amb l’ambientació musical de set grups en directe i la novetat d’una gran cata d’arròs

Ontinyent viurà una Fira de Tendes, Tapes i Rock de rècord el cap de setmana del 8 al 10 de juny. La VII edició d’esta iniciativa, impulsada per l’Ajuntament a través de la Comissió de Foment del Comerç del Consell Econòmic i Social Municipal (CES), comptarà enguany amb 73 comerços i establiments hostalers, un 21% més que en l’edició anterior i la xifra més elevada de totes les edicions celebrades.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava dijous en la roda de premsa de presentació de la Fira que “aquesta és una activitat crucial per a la ciutat perquè ens permet mostrar-nos com un gran centre comercial obert i acollidor. Amb esta Fira exposem un gran aparador amb tot allò que podem oferir als veïns d’Ontinyent i les comarques veïnes, als quals animem a visitar-nos i descobrir l’ampla oferta comercial i gastronòmica d’Ontinyent”, manifestava.

L’activitat repeteix per tercer any consecutiu ubicació al carrer José Iranzo, que, tal i com explicava el regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, en les enquestes realitzades després de l’edició anterior havien mostrat la seua satisfacció amb la aquest emplaçament en més d’un 90% dels casos, valorant-se positivament l’amplària, comoditat i facilitat per a l’estacionament. Per a Úbeda, l’augment del 21% en els establiments participants “demostra que aquesta iniciativa està ja plenament consolidada i compta amb una gran acceptació”, un creixement que ha motivat ampliar espais amb la utilització del pàrquing adjacent al col·legi Martínez Valls per a ubicar la zona de les tapes. Úbeda tenia paraules d’agraïment per a les associacions AHVAL, Comerç IN i SOC, així com per a l’empresa Ontitel, gràcies a la qual hi haurà wi-fi gratuït a tota la Fira.

De l’oferta comercial donava detalls la Coordinadora de la Comissió 1 del Consell Econòmic i Social, Amparo Boscá, qui incidia en “la qualitat i varietat dels establiments participants, que convertiran la Fira no sols en un punt de venda sinó en un espai on mostrar tot el potencial comercial que tenim al llarg de l’any”. Així, divendres de vesprada i dissabte i diumenge al llarg de tot el dia es comptarà amb establiments de tota mena de sectors, com ara moda home i dona, esports, llar, decoració i complements, moda infantil, esports, òptica, calçat, salut i benestar o serveis.

Pel que fa a la vessant hostalera, des de l’Associació d’Hostalers AHVAL, el seu president, Jordi Martínez, explicava que les 12.000 tapes s’oferiran emprant plats i menatges ecològics i biodegradables, i que es comptarà amb zones d’ombra on poder degustar-les. Enguany es comptarà amb la novetat d’una gran cata d’arròs diumenge a migdia, amb la col·laboració del Consell Regulador de Denominació d’Origen Arròs de València, que ha donat 100 quilos que serviran per cuinar vuit tipus d’arrossos per a 1000 persones. A més a més es farà un torneig de futbolí amb regals i premis, i tot estarà ambientat amb la música de fins a set grups de la comarca de diferents estils al llarg de tot el cap de setmana.