Una normativa sobre els jardins públics per a evitar actes vandàlics i usos inadequats

  • Aquesta setmana s’han reunit els veïns del Jardí de la Pau amb les autoritats locals i forces de seguretat i també s’ha acordat intensificar la presència policial

Dimecres se celebrava a l’Ajuntament l’anunciada reunió entre els veïns i veïnes de les comunitats de propietaris pròximes al Jardí de la Pau i les autoritats locals, amb la finalitat d’abordar propostes de solució per als incidents ocorreguts en l’entorn del jardí durant el darrer temps. Els veïns van estar atesos per l’alcalde Roger Cerdà i pels regidors Juan Giner, responsable de Seguretat Ciutadana i Ignacio Reig, segon tinent d’alcalde. També van presents en la reunió diversos responsables de les forces de seguretat, com ara el comissari cap de la Policia Local, Antonio Collado;  l’inspector cap de la Comissaria de Policia Nacional de Xàtiva, José Antonio Martínez; l’inspector i cap del Grup Operatiu de Policia Nacional, Alejandro Cantador i l’oficial de Policia Local, Francisco Barberá. Així mateix, van assistir tècnics municipals de l’àrea de Benestar Social, com ara l’assessora jurídica Amparo Morant.

En els transcurs de la reunió, els veïns mostraren la seua preocupació i malestar per la reiteració d’incidents i actes vandàlics que venen produint-se en el jardí i que afecten a la convivència veïnal. Com a resposta a aquesta situació, es va proposar l’elaboració d’una normativa d’ús dels parcs i jardins públics que faculte tant a l’Ajuntament com a les forces de seguretat a prendre mesures de major contundència de cara a assegurar un clima de convivència adequat a les necessitats dels usuaris i veïnat. Val a dir que tant els agents de la Policia Local com de la Policia Nacional acudeixen freqüentment a aquesta zona a requeriment dels veïns.

També es va acordar intensificar la presència policial en els voltants del jardí, així com una major pressió sobre els infractors com a mesura dissuasòria de les actituds incíviques que venen ocasionant el malestar dels veïns. D’altra banda, el departament de Benestar Social revisarà la situació de les persones identificades per les forces de seguretat.