Urbanisme invertirà vora 72.000 euros en la rehabilitació de l’immoble del carrer Engai

  • L’Ajuntament de Xàtiva destina més de 21.000 euros a la reforma de la Plaça de Sant Agustí

La Regidoria d’Urbanisme ha aprovat la contractació de les obres per substituir la coberta i realitzar altres reparacions en l’immoble número 4 del carrer Engai, de titularitat municipal en les qual s’invertiran vora 72.000 euros. L’informe detalla la urgència de les actuacions, que és deguda a l’interès públic i a l’estat actual en que es troba l’edifici, així com la necessitat d’una actuació immediata per evitar que la degradació vaja en augment.

“Aquestes són unes obres molt esperades. Quan entrarem al Govern trobarem un Patrimoni molt deteriorat i algun era de la nostra propietat. La Casa del Carrer Engai necessitava d’una rehabilitació urgent i hem disposat que es faça almenys en els temes més urgents: la façana i el sostre, per evitar que la casa poguera col·lapsar en qualsevol moment” ha explicat la regidora d’Urbanisme, Cristina Suñer, qui ha afegit que l’adjudicació de les obres suposarà un estalvi considerable que es destinarà a les millores de la pròpia casa. “L’objectiu quan estiga completament rehabilitada és destinar la casa a un servei de caràcter públic”, destaca.

Suñer també ha ressaltat la importància de la gestió de l’actual equip de Govern respecte al Patrimoni: “hem passat de deixar-lo caure a invertir en el Patrimoni de la nostra ciutat. El centre de la ciutat és el nucli històric, i per tant estem convençuts que hem d’invertir en ell”.

 

Millores a la Plaça Sant Agustí

L’Ajuntament de Xàtiva realitzarà una millora a la Plaça de Sant Agustí amb la finalitat de millorar l’accés al Conservatori. Les obres, amb un període estimat de dos mesos, suposaran una inversió de 21.000 euros. Aquesta reforma suposarà una nova solució a la disposició de l’arbrat a més de l’ampliació de l’àrea destinada a l’ús dels vianants, i no sols al trànsit de persones, sinó també a l’indispensable espai en l’accés a la instal·lació docent i cultural.

La millora respon al fet de que les condicions del viari front a l’antic convent de Sant Agustí no reuneixen les condicions adequades per al millor ús de les persones que transiten per ell ni per a l’accés al centre. A més, les espècies vegetals plantades als escocells no són les que es projectaren inicialment, pel que les seues arrels han causat problemes al paviment de les voreres.

Les obres del projecte contemplen en primer terme l’eliminació dels arbres actuals, que han provocat problemes al sòl. A més a més, es realitzarà l’alçada dels rastells de pedra natural, la demolició de la base de formigó i l’ampliació de la vorera, que a partir d’ara ocuparà la major part de la superfície destinada als aparcaments. També es traslladaran les columnes de l’enllumenat.

La regidora de Medi Ambient Pilar Gimeno ha manifestat que “la intervenció a la Plaça de Sant Agustí és necessària donada la grandària dels arbres que hi havia plantats a la vorera, el que suposava que la mateixa estiguera alçada i amb les arrels per fora dels escocells. D’aquesta manera, amb la coordinació amb la regidoria d’Urbanisme, hem volgut recuperar per al casc antic aquesta zona de la plaça, refent una vorera ampla amb un arbrat adequat, als que es sumaran bancs i papereres, rescatant així l’espai davant del Conservatori per a l’ús de veïns i alumnes”.