“Va a ser un moment memorable per al club, per a l’aficionat i, sobretot, per a la ciutat de Xàtiva”

A uns dies del moment més important en la història de l’Olímpic ens atén al seu despatx una de les persones més satisfetes de tot el club. Després de molts anys de patiments, d’alegries i de decepcions, el futbol li brinda al conjunt ‘socarrat’ una oportunitat única i qui sap si irrepetible: veure’s les cares de tu a tu amb el Reial Madrid. Alfonso Rus, president de l’equip, es mostra il·lusionat però també realista, molt conscient del rival que visitarà dissabte la Murta, però també coneixedor que en el futbol tot pot ocórrer.

Arriba el dia més important per a la història de l’Olímpic.

Efectivament, arribar fins ací ha sigut un somni. Estem a les portes d’un dia especial, d’un dia il·lusionant i d’un dia que era impensable fa un temps. Va a ser un moment memorable per al club, per a l’aficionat i, sobretot, per a la ciutat de Xàtiva. Després el resultat serà el que serà, però nosaltres estem molt contents per haver arribat fins ací i tindre aquesta oportunitat.

Un moment que es recordarà per sempre. D’ací molts anys s’escriurà d’aquell Olímpic que al 2013 es va enfrontar al Reial Madrid.

Passarà a la història, veurem el camp com mai en la vida s’ha vist i també al nostre equip jugant al Santiago Bernabéu. A més, és curiós perquè fa 13 anys que soc president. Vaig ser primer quatre anys, m’ho vaig deixar un, i ara estic ja vuit consecutius. El 13 a mi sempre m’ha donat sort, ja que vaig nàixer un dia 13, en el Carrer Pi número 13… i ara açò ens arriba en el 2013.

També important per la repercussió de la ciutat, no sols a nivell d’Espanya sinó a nivell internacional, ja que el Madrid és un equip molt seguit en tot el món.

Xàtiva està en aquests moments en boca de tots. Anem a eixir en tots els canals de televisió, el nom de la ciutat va a estar d’actualitat no sols pel futbol, ja que per exemple Canal Plus ha vingut a fer un reportatge del Castell. És un moment memorable i hem de sentir-nos orgullosos de ser d’ací, malgrat que hi haguen veïns als que no els agrade el futbol.

Què suposa a nivell personal aquesta oportunitat, després de tant de temps de treball i de patiment al front de l’entitat?

I seguim patint, ja que normalment el que li agrada aquest esport pateix tots els diumenges. La satisfacció sempre ve al dia següent quan guanyes, i tant jo a nivell personal com tota la junta estem molt il·lusionats. Estem tots treballant, i posant tota la dedicació perquè tot estiga bé i les coses isquen el millor possible. Volem donar la talla.

Com estan sent aquests preparatius?

Hi han coses que ni s’imagina la gent que hem hagut de fer, és una cosa inusual. Les despeses són tremendes ja que el cost és molt important. Hi ha que triplicar la seguretat, alquilar serveis, grades…

L’Olímpic ix guanyant en imatge.

Sí, també tindrà algun ingrés extra però el cost és molt alt. El que si que confie és, ja que ara ens ha tocat el Madrid, que a Nadal com a bomba final ens toque la loteria del Club.

Detalle’ns un poc més aquestes millores que s’estan realitzant.

El terreny de joc va a estar millor, ja que és una herba amb vuit anys, i anem a passar-li una màquina per a que estiga més esponjosa. Han vingut caps de seguretat del Reial Madrid per estudiar les mesures que tenim, un tema que nosaltres dominem a la perfecció ja que s’han fet concerts amb 20.000 persones. La Policia Nacional s’ha involucrat també molt, hem hagut de posar entrades especials per no falsificar-les, anem a obrir a les 20 hores per a que la gent estiga ben situada, anem a adequar accessos de pàrquing… En definitiva és una cosa molt emocionant i que comporta molta feina. Farem un dinar protocol·lari ací i en Madrid amb les directives. A mi m’haguera agradat que s’haguera jugat a les 20 hores, ja que era perfecte per a després quedar-se a sopar… Però qui paga mana i pense que l’hostaleria ha d’estar pendent, la regidora s’ha posat en contacte amb ells per a promocionar que, una vegada acabe, els aficionats tenen l’oportunitat d’anar a pegar un mosset per la ciutat. Els hotels també estaran plens… va a ser memorable.

Aquest estiu parlàvem que possiblement el futbol no havia sigut just amb l’Olímpic pel desenllaç de la temporada passada, però ara arriba el premi.

Sí, però jo crec més en l’esforç de l’equip per a estar ací. Anar tota la temporada davant i després no aconseguir estar en promoció… et quedes desinflat. El futbol és regularitat, nosaltres tenim el que tenim, mai hem fet locures i podem aplegar, on podem aplegar. En un moment de crisis, hem caigut un 10% de socis, i açò és assumible i entendible perquè la gent ho passa mal. Ara, després de tot, tenim aquesta oportunitat i és el moment de gaudir-la.

Parlant de futbol, veu Rus possible eliminar al Reial Madrid?

Si és pels jugadors, segur; si és pels tècnics, segur; si és pels directius, segur; si és pel president, més segur encara. Però hem de ser raonables i hi ha que tindre els peus en terra. El Madrid arriba en el seu millor moment i sabíem que ells, el Barça o l’Atlètic de Madrid eren els millors equips que ens podien tocar. A un partit, podria passar qualsevol cosa, però amb aquest nou format de Copa on hi ha anada i tornada, hem de saber que és molt complicat. El resultat és el de menys, volem guanyar, per suposat, però sabem que és molt difícil. D’il·lusió també es viu, i si la perdem estem liquidats, així que anem a per totes i a intentar donar el millor de nosaltres.