Va per tu, Merche

El passat divendres 22 de març va tenir lloc en la Casa de la Cultura de Xàtiva un sentit homenatge a Mercè Montell, una xativina que va faltar a l’octubre. L’acte, titulat ‘La senzilla inquietud d’una dóna’, va ser organitzat per les associacions Tyrius, Xateba, Paraules de fang, Cos i Natura, Gent de Consolació, Amics de la Costera, Camot, Aspromivise, L’Olivera, Confraria del Crist de la Columna i Fòrum d’opinió i en ell es va destacar els valors solidaris que aquesta dona demostrava dia a dia.

Pepe Botifarra, familiar de Merche, va participar en l'acte.
Pepe Botifarra, familiar de Merche, va participar en l’acte.

En paraules a L’Informador, Amparo Giménez, presidenta de Tyrius Xàtiva i una de les impulsores de l’esdeveniment, va afirmar que “aquest homenatge el vam pensar perquè ella era una dona molt involucrada en totes les causes solidàries de Xàtiva, era molt lluitadora i bondadosa. Allí on anava buscava posar pau i llevar foc. Merche estava en la plataforma de la llei de dependència i allí va treballar molt en favor dels discapacitats d’Aspromivise”.

Així mateix, tots els col·lectius de la ciutat van demostrar el seu suport i el seu record tan sols assabentar-se que estava la iniciativa en marxa. “Quan vam decidir tirar cap endavant la idea, tots els col·lectius es van bolcar sense dubtar-ho. Ens vam posar d’acord per a recordar tot el que havia significat per a nosaltres”, va ressaltar Amparo.

Amparo i Fina, de Tyrius i Xateba, foren unes de les impulsores de l'homenatge.
Amparo i Fina, de Tyrius i Xateba, foren unes de les impulsores de l’homenatge.

Amb una sala repleta de gent, la vesprada va començar passades les 19 hores amb unes cançons de Pep Gimeno ‘Botifarra’, nebot de Montell i amb una poesia de Nieves Pla. Així, i després del torn de parlaments d’Amparo i Fina, presidentes de Tyrius i Xateba respectivament, va arribar un dels moments més emotius amb el parlament dels seus fills, que van agrair a tots els presents aquest homenatge i van enaltir la figura de la seua mare.

Així mateix, i després de diversos vídeos que recordaven la seua figura, l’acte va acabar al voltant de les deu de la nit amb un emocionant brindis i amb la veu de Merche recitant un poema.

“L’acte va ser magnífic, molt emocionant i un èxit total perquè en la Casa de la Cultura no cabia ningú. Van entrar coses que al principi no estaven previstes i l’acte es va allargar un poc, però quedarem tots molt contents, sobretot la seua família. Per a mi va destacar el vídeo de les seues amigues i el brindis final escoltant la seua veu, on tots ens vam emocionar”, va finalitzar la presidenta de Tyrius.

Els fills, molt emocionats, reberen el calor dels amics de Merche.
Els fills, molt emocionats, reberen el calor dels amics de Merche.