València Terra i Mar et convida a practicar senderisme

El Patronat Provincial de Turisme València Terra i Mar ofereix tot tipus d’informació sobre sendes, paratges i zones de descans, a través de “Senders Valencians”, una guia completa del tresor natural de la província, per a tots els que decidisquen recórrer l’interior i els municipis costaners de València a la manera antiga.

senderos valencianosEn la província de València es troben quatre senderes de gran recorregut, aquells que tenen més de 50 Km, el GR-7, el GR-10, el GR-237 i el GR-238, marcats amb el senyal roig i blanc. El GR-10 és de 125 Km i es divideix en nou etapes que creuen les localitats d’Andilla, Gàtova i Segart. El GR-7, un dels més extensos amb 290 Km de recorregut, travessa, al llarg de 13 etapes, poblacions com Cortes de Pallars, Begís o Andilla. El GR-237, amb un total de 323 Km, recorre Anna, Énguera, Antella o Navalón. Molt a prop queda el GR-238 amb 251 Km i 15 etapes que assegura un camí a través de Camporrobles, Sinarques o Caudete de las Fuentes.

Les de xicotet recorregut

Els camins de xicotet recorregut (PR) són més abundants en la província, i corresponen a aquells amb una distància menor a 50 Km.

La Vall de la Valldigna es pot gaudir en unes hores amb un camí de 16 km que comença en Tavernes, pansa per Montdúver, i acaba a Barx, així com la Senda de Quatretonda que s’allarga fins als 18 km i ofereix les millors vistes de la comarca de La Vall d’Albaida.

Un altre és una ruta essencial de 18 km que parteix de Benagéver i arriba fins a la Talaia. La Ruta del Rodeno és una altra de les opcions, un camí que marca la frontera entre Aragó i València, que al llarg de 31 Km descobreix pobles com Torre Baixa i Castielfabib.

Les senzilles, les sendes locals

València Terra i Mar també té catalogats, i senyalitzats, camins locals de menys de 10 km. Un dels exemples és la Senda de Gamellons, en el municipi d’Ontinyent, que en 7’6 Km qualsevol podrà recórrer sense dificultat. A més, en la llista de turisme figura una de 9 Km que passa per El Turó i Tabarla, a Yátova, al costat d’un camí d’11 Km a Vallada, denominat Barranc de Tarrasos.