València Turisme torna a FITUR per a situar-se “en el teu mapa”

  • El Patronat Provincial de Turisme consolida el model de gestió basat en la sostenibilitat i presenta una imatge nova, versàtil i integradora

València Turisme, marca turística del Patronat Provincial de Turisme de València, torna a la Fira Internacional del Turisme de Madrid (FITUR) en 2020 amb una imatge renovada però fidel a les seues arrels, per a presentar la província de València com l’opció més autèntica, original i única que gaudir.

Es tracta d’una aposta decidida pel turisme singular i sostenible, en sintonia amb l’Agenda 2030 i compromés amb el passat, el present i el futur.

La nova imatge de València Turisme és un treball del dissenyador valencià Pepe Gimeno, que aporta versatilitat a la marca per a adaptar-se a qualsevol suport i consolida l’aposta del Patronat Provincial pel seu model de gestió col·laboratiu.

L’objectiu ha sigut harmonitzar la marca de la província amb les de la resta d’institucions, per a generar sinergies i un relat ple de personalitat, aprofitant la capitalitat mundial del disseny de València.

En paraules del creador d’aquesta nova imatge, Pepe Gimeno, “el concepte fonamental del logo és que es parla amb els logos de la Generalitat i l’Ajuntament, manté el concepte territorial amb el mig arc que representa la província, un ens intermedi entre la ciutat i la Comunitat, i incorpora una àmplia gamma de colors i formats per a donar resposta a suports com el 3D, les xarxes o els estampats virtuals”.

Gimeno era seleccionat per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana d’entre els 29 projectes presentats per empreses del sector, al qual la Diputació ha volgut obrir les portes en aquest procés per a renovar la imatge de la seua marca turística.

Explica el diputat de Turisme, Jordi Mayor, que la intenció era “harmonitzar la nostra marca amb les de la resta d’institucions, generant sinergies i un relat ple de personalitat, de la mà d’un col·lectiu que convertirà València en capital mundial del disseny”.

La implicació dels dissenyadors valencians en aquest redisseny obri un nou temps per a posar en marxa eixa manera d’entendre el turisme que València Turisme ha desenvolupat en els últims anys i que se sustenta en el treball en equip de totes les institucions per a oferir productes turístics conjunts, potents i sostenibles, a més de continuar creixent en tots els àmbits, ja siga en destinacions com en els àmbits natural, cultural o gastronòmic.

Del procés de creació de la imatge parlava el director del Patronat Provincial de Turisme, Evarist Caselles, que posava en valor el treball de les 29 empreses participants. “Qualsevol d’elles podria haver sigut seleccionada, però finalment ha sigut l’associació la que ha triat el disseny que millor s’adapta a les nostres necessitats, partint de la col·laboració institucional i de la claredat i versatilitat que ens permeta continuar creixent en tots els àmbits, tant en destinacions com al mig natural o gastronomia”.

La nova imatge podrà veure’s ja en la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR, en la qual el Patronat de Turisme celebrarà el dia de la província de València el proper dimecres 22, coincidint amb la jornada d’obertura d’un certamen que en la seua última edició va superar els 250.000 participants.