Vallada exhibeix l’exposició itinerant “Festes Valencianes”

L’exposició itinerant “Festes valencianes”, produïda pel Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València, va ser inaugurada ahir en la Casa de Cultura de Vallada.

enfarinatsLa mostra, que romandrà oberta fins al 9 de setembre, continua el seu periple per la Comunitat Valenciana després d’haver sigut exposada en diverses ciutats europees com Sant Petersburg, Odesa, Chelyabinsk, Ekaterimburgo i Novosibirsk.

La diputada de Cultura de la Diputació de València, María Jesús Puchalt, ha recordat que una de les prioritats de l’àrea “és potenciar al màxim l’oferta expositiva itinerant per a facilitar que tots els municipis valencians accedisquen a propostes artístiques i culturals de primer nivell”.

romeries“Festes Valencianes” exhibeix 51 fotografies, datades entre principis i mitjans del segle XX, de 10 festes de la Comunitat Valenciana: Sant Antoni Abad, Falles, Setmana Santa Marinera, Corpus Christi, Moros i Cristians, Romeries, Bous al carrer, Misteri d’Elx, Mare de Déu de la Salut i Enfarinats. Així, l’exposició mostra des de multitudinàries festes urbanes fins a celebracions ancestrals de pobles de l’interior i aborda també festejos que deuen la seua existència a un intens fervor religiós i aquells que tenen un origen clarament pagà.

La mostra es complementa amb imatges actuals de cadascuna de les festes amb la finalitat d’explicar la seua evolució al llarg del temps.