Valoració “positiva” del Nadal per als comerciants de Xàtiva

L’Informador ha parlat aquesta setmana amb Adexa i Xàcex, les dos associacions de comerciants locals, per polsar la seua opinió sobre la campanya de Nadal.

Per Adexa  ha sigut “positiva” ja que en la majoria de les tendes consultades el balanç ha sigut favorable “un poc millor que en anys anteriors, entre un 5% i un 10%”. “Milloria” és la paraula oferida per la majoria dels comerciants que confien que es mantinga la tendència al alça durant el període de rebaixes, aprofitant l’impuls agafat aquestes setmanes.

El col·lectiu fa també un balanç positiu de totes les activitats desenvolupades, “doncs la participació ha sigut molt elevada i el bon temps ha acompanyat, convidant als ciutadans de Xàtiva i d’altres municipis de la comarca a passejar pels carrers comercials de la ciutat”.

Per a Xàxec aquest ha sigut el seu primer Nadal. “Ha sigut un repte ja que el nostre objectiu principal és el marcat per la nostra firma “Xàtiva Ciutat Excel·lent” i en aquestes dates havíem de recuperar aspectes tan propis del Nadal, les llums dels carrers, les decoracions, les animacions, els sorteigs, però sobretot notar que el comerç i l’hostaleria tenien la mateixa il·lusió per fer alguna cosa diferent”. Un total de 160 establiments han participat i juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva s’ha donat un aire diferent a carrers que mai s’havien il·luminat. També han regalat més de 3.500 tiquets als seus clients per facilitar l’aparcament.

Des del punt de vista econòmic, Xàcex ha valorat la campanya com a “estable”, és a dir, “no molt diferent a les campanyes anteriors envoltades d’aquesta profunda crisi. Aquesta situació ens porta a treballar molt més”.