Veracruz Properties, propietària del CC Plaza Mayor, és la primera socimi valenciana en eixir a Borsa

  • Amb una cartera valorada en 116 milions, l’empresa debuta amb un preu de 32’6 euros per acció

La socimi Veracruz Properties, empresa propietària d’actius immobiliaris en renda i especialitzada en la gestió dels seus centres comercials, ha eixit aquesta setmana a Borsa amb un preu de referència de 32’6 euros per acció, la qual cosa és el resultat d’una valoració dels seus actius de 116 milions d’euros i valor patrimonial de 76,7 milions d’euros. Amb seu social a Gandia, el seu debut en el parquet la converteix en la primera socimi valenciana a cotitzar en el MAB. La seua cartera inclou quatre centres comercials, dos centres geriàtrics i una planta d’oficines localitzades a València, Madrid i Còrdova.

Veracruz Properties Socimi S.A. està participada per accionistes de la República Dominicana i de la Comunitat Valenciana. Durant el toc de campana que dóna inici a la negociació de les seues accions, el seu conseller delegat, Salvador Fondeur, ha valorat “l’impuls econòmic d’Espanya en l’últim any i la seguretat jurídica que ofereix aquest país” com els aspectes clau que han determinat el seu interès per invertir a Espanya i, recentment, la decisió de cotitzar en el MAB. “La nostra confiança en Espanya i en la Comunitat Valenciana -que ens ha obert les portes per a implementar un model de negocis rendible, comptant amb recursos humans nacionals de primer nivell- ens ha motivat a avançar amb el nostre projecte inversor”. “Ara volem obrir-nos al mercat nacional -ha continuat-, incorporar nous actius i seguir agregant valor a la nostra cartera actual”, en referència a les importants reformes que s’han iniciat en els centres comercials dels quals ja són titulars i gestors.

Quant als nous actius que projecten en el seu pla d’expansió, Fondeur ha avançat que mantindran una estratègia conseqüent amb l’actual, “basada en la prudència com a eix principal i enfocada en actius en els quals ja tenim experiència: centres comercials, geriàtrics i locals d’oficines, atès que la nostra inversió se centra en sectors de creixement atractiu i amb potencial de creació de valor per mitjà d’una efectiva gestió comercial i inversió”.

Veracruz Properties

Veracruz Properties Socimi S.A., participada per capital de la República Dominicana i de la Comunitat Valenciana, va iniciar les seues inversions a Espanya (llavors encara com a fons) amb l’adquisició en 2014 dels centres comercials Plaza Major de Gandia i Xàtiva amb la finalitat de rellançar-los comercialment. En 2016 s’ampliava la grandària del fons i s’iniciava un enfocament de diversificació regional amb les adquisicions al juliol dels centres comercials Parla Natura (Madrid) i El Arcàngel (Còrdova). Dins d’aquest rellançament, ha invertit al voltant de 3 milions d’euros en la millora de l’oferta comercial dels seus centres, comptant amb algunes de les principals marques del mercat com Inditex, Primark, H&M, Cortefiel, Pimkie, Orchestra o Mayoral, en el sector tèxtil, i La Tagliatella, Foster’s Hollywood, Pans & Company, 100 Montaditos o Black Turtle en el de restauració.

Al novembre de 2016 s’acollia al règim jurídic de SOCIMI, procés que aquesta setmana té una fita important amb la seua eixida a Borsa en el MAB.

En 2018 s’ha iniciat una estratègia de diversificació en la tipologia d’actius i s’han adquirit tres nous immobles. D’una banda, una planta de l’edifici d’oficines situat en el número 60 del carrer Colón de València, tenint per arrendataris a diferents organismes de l’Estat com la Delegació del Govern o el Ministeri de Justícia, i els geriàtrics San Juan i El Mas, localitzats a València i Torrent, respectivament. En aquest moment està immers en una estratègia d’expansió per la qual pretén ampliar a mitjà i llarg termini les seues inversions amb l’adquisició de nous actius que amplien i diversifiquen la seua cartera i agreguen valor als seus accionistes.