Villa Adela ja té nova estació de bombejament

  • Les obres, amb un pressupost de 85.000 euros, han durat tres mesos

El passat dimecres va tenir lloc la inauguració de la nova estació de bombejament en Villa Adela, un grup d’habitatges situats en el camí de la Serratella al municipi de l’Alcúdia de Crespins.

IMG_3566L’obra ha estat realitzada per Egevasa i ascendeix a 70.000 euros pagats per aquesta entitat íntegrament. A aquesta xifra hi ha que sumar els 15.000 euros que ha suposat la millora de les voreres per als veïns i veïnes de la zona, així com l’eixamplat del camí, arreglant els sots de la calçada, i una poda d’arbres.

Aquesta actuació s’ha portat a terme degut que l’anterior estació de bombejament funcionava malament i els abocaments residuals anaven a parar al riu Sants. Javier Sicluna, alcalde de l’Alcúdia de Crespins, va negociar amb Egevasa per a la construcció d’aquesta nova estació que ha servit per a fer un gran dipòsit i la col·locació de noves bombes i així enviar subterràniament i directament tot el residual al clavegueram del poble.

A4 egevasa alcudiaEn l’acte de la inauguració va estar present el propi Sicluna junt a Ángel Rodríguez, director tècnic d’Egevasa. Rodríguez va destacar la importància de les obres. “Preteníem resoldre un problema d’abocaments contaminants no autoritzats en aquest nucli. Havia una depuradora que no funcionava ja que en el seu dia no va estar correctament dissenyada i teníem que resoldre un problema molt important, ja que comportava uns canons molt elevats i podria inclús tenir responsabilitats penals”.

El director tècnic va defendre el treball realitzat. “Teníem dos alternatives: o posar una depuradora nova o portar l’aigua a la depuradora ja existent. El muntar una nova instal·lació suposava tenir motors, sorolls i un consum elèctric molt elevat. Ens decantarem per un pou de bombeig suficientment dimensionat que recull les aigües actuals i està preparat per a un augment futur, una solució molt neta i que ha acabat amb els problemes”.

Per la seua banda, Javier Sicluna va afirmar que des de que va entrar en l’alcaldia aquesta problemàtica havia sigut “una preocupació màxima” pel que “estar al dia amb la llei és un motiu de gran satisfacció”. A més, va agrair l’ajuda d’Egevasa “sense la que no ho haguérem pogut portar a terme”. Finalment, el màxim edil va anunciar que “anem a complir el nostre  objectiu electoral de que el 100% dels nostres habitatges aboquen al clavegueram, ja que en les properes setmanes anem a inaugurar l’estació de bombeig a l’encreuament d’Enguera”.