“Volem fer les coses bé i crear un projecte sòlid”

L’Informador ha parlat aquesta setmana amb Marcos Sanchis, membre de la junta gestora del Partit Popular de Xàtiva. Amb ell hem repassat el present i el futur de la formació a la ciutat.

El Partit Popular de Xàtiva es remodelava fa uns dies. Com ho valores?

Tirant la vista enrere, des de l’any 95, tant com a partit com a Ajuntament hem estat governant Xàtiva i convertint-la en un referent educatiu, social, turístic i comercial. Ha crescut en tot els sentits i hem treballat molt en aquest sentit. Aquesta nova etapa arriba fruit de la dimissió del president Jorge Herrero. En política es viu del present i del futur i cap ací hem de mirar. Actualment, a la gestora, som 10 persones, però volem sumar el màxim de gent possible que estiga compromesa per aconseguir que al 2019 la ciutadania torne a confiar en el Partit Popular.

Com ha acollit l’afiliat tots aquests canvis?

Pense que encara és un poc prompte per entrar en valoracions. Estem en un període transitori, ja que l’objectiu de la gestora és portar endavant el partit de la millor manera possible fins al congrés de març o abril. Hem de retornar la il·lusió al simpatitzant i a l’afiliat ja que, malgrat haver perdut les eleccions, pense que no tot s’ha fet mal. Hi ha que alçar el cap i parlar en positiu a la gent. Anem a realitzar moltes coses i anem a ser fiscalitzadors, des de l’oposició, de l’acció de govern.

Quin serà el rumb que va a emprendre el nou PP local?

Per a bé o per a mal, tenim unes eleccions generals i pense que açò serà una prova de foc per demostrar que el Partit Popular està fort a Xàtiva. Tenim moltes ganes i molta il·lusió, volem fer les coses bé, crear un projecte sòlid i a treballar per guanyar aquestes eleccions.

Eres una persona jove, ben vista per la ciutadania de Xàtiva, imatge del canvi… encara és prompte però com valores encapçalar una candidatura de cara al congrés del proper any?

Estic afiliat al PP des de que tenia 17 anys i sols he pensat en treballar i col·laborar. Sempre he volgut posar el meu granet d’arena i ja ho vaig fer amb Alfonso Rus, amb el que vaig accedir a l’Ajuntament, amb Vicente Parra, i també amb Jorge Herrero. A més de regidor, he treballat d’interventor, d’apoderat… recorde els temps quan no hi havia correu electrònic i treballàvem amb fax… He viscut l’evolució de la formació a Xàtiva i ara em toca, de nou, seguir treballant. Estic amb la gestora i no em planteje altra cosa que no siga treballar i el dia a dia. El congrés queda molt lluny.