“Volem guanyar el Campionat d’Espanya, però necessitem el recolzament de tots”

Xiva acollirà el primer cap de setmana de setembre la prova del campionat d’Espanya de karting, una oportunitat única per gaudir d’aquest espectacle i recolzar, molt a prop de casa, al pilot de Xàtiva Raul Pardo, amb el qual hem parlat.

 

Quants anys tens i quan de temps portes en aquest món?

Tinc 14 anys i sóc aficionat als kars des dels 7 anys.

Com va nàixer aquesta afició?

raul_pardoVa ser gràcies a mon pare, que em va animar a participar en una carrera que feien al Genovés. Es quedaren tots sorpresos pels resultats, ja que mai havia pujat a un kar.

I com foren els inicis?

Vaig començar fent carreres socials i l’any passat vaig participar al campionat de la Comunitat Valenciana, on vaig quedar subcampió. A més, també vaig guanyar la Copa CRG, una competició on tots competim amb el mateix vehicle.

Aquest és el primer any al Campionat d’Espanya. Com estan transcorrent les primeres proves?

Som un màxim de 37 pilots per graella, una barbaritat. La primera carrera, sense entrenar i eixint els últims per un error tècnic, vam quedar el 17. En la segona prova, després d’estar lluitant en la segona i tercera posició, un accident em va fer acabar el 12. Actualment afrontem la prova de Xiva en el 9é lloc de la general.

Quines són les expectatives posades al Campionat?

Volem estar entre els quatre primers en la prova de Xiva, tenim expectatives de pòdium. Guanyar el Campionat és quasi impossible, però volem quedar entre els cinc primers.

Com està sent l’experiència?

Molt positiva. És un poc més car i els desplaçaments són més lluny. Cal recordar que el nostre pressupost és nul, i hi han equips un desplegament espectacular. No podem entrenar tres o quatre vegades a cada circuit com cada pilot, per motius econòmics. Monitor, mecànics, desplaçament, hotel… és una inversió molt important. De vegades dormim en el cotxe, en la carpa…

Compensa tot l’esforç?

Moralment sí. Estem en un nivell com el del campió d’Espanya però l’equip és molt humil.

No hi ha possibilitat de que es fixe un equip superior?

En aquestes edats hi han molts diners. Els equips es fixen però hi ha que pagar. La temporada sol costar 19.000 euros, i nosaltres ens gastarem uns 8.000 euros… I estem lluitant amb els millors.

Els kars són l’antesala d’altres competicions. Quina meta et poses?

Si no eres Hamilton o Alonso, hi ha que pagar per córrer. A nosaltres ens han oferit provar en un equip un cotxe nou de kar que han fet… Hi ha que anar poc a poc.

Ara arriba Xiva, una carrera destacada.

És una carrera clau, molt important, ja que si quedem be pujaríem a les primeres posicions de la general. Animaria a tots els lectors a vindre a recolzar-nos, a que ens conegueren i a col·laborar en la mesura que puguen. Volem ser campions d’Espanya, podem fer-ho, però necessitem molt de recolzament.