Xarrada sobre com controlar la pèrdua de memòria en la Casa de la Cultura de Xàtiva

Aquest dijous tindrà lloc una xarrada impartida pel Dr. José Vilar, cap de Servei de Psiquiatria de l’Hospital Lluís Alcanyís, sobre la pèrdua de memòria. Organitzada des de la Regidora de Sanitat de Xàtiva i l’Associació Mestresses de casa Tyrius de la localitat, aquesta iniciativa se celebrarà en el saló Noble Casa de la Cultura a les 17:30 hores.

La regidora de Sanitat, Yolanda Sipan, ha posat de manifest que aquesta “és una més de les diferents accions que s’estan duent a terme des de la regidoria amb la finalitat d’informar als ciutadans per a millorar la qualitat de vida”.

Des de la Regidoria de Sanitat s’aposta per la importància d’informar sobre preguntes com: Quanta i quina classe de pèrdua de la memòria formen part del procés d’envelliment normal? Quanta i quin tipus de pèrdua de la memòria estan associats amb la demència? Què hauria de fer si tinc símptomes de pèrdua de la memòria? Què hauria de fer si tinc símptomes de pèrdua de la memòria?

I sobretot, com més prompte comencem a protegir el nostre cervell aconseguirem millora, no solament per a recordar i per a la concentració mental, sinó també en el nivell d’energia, l’estat d’ànim, salut en general i la sensació de benestar.

Cinc consells que pots seguir per a evitar la pèrdua de memòria en el futur:

1. Exercitar la ment.

2. Mantenir-se actiu físicament: L’activitat física regular pot ajudar-li pensar més clarament, sentir millor, i baixar el seu risc de moltes malalties.

3. Reduir l’estrès.

4. Deixar de fumar i prendre alcohol en moderació.

5. Desenvolupar hàbits sans de menjar: antioxidants com a fruites i vegetals crus i aliments rics en Omega-3.

Sempre que observem un empitjorament important de la nostra memòria no hem de dubtar a acudir al nostre metge a fi d’esbrinar la seua causa i seguir el tractament adequat.