Xateba celebra el Dia Mundial per la salut sexual i els drets reproductius

Amb motiu de la celebració el passat dissabte del Dia Mundial per la Salut sexual i els drets reproductius, Xateba considera “absolutament oportú i necessari” recordar que en relació a aquest tema, el Consell de la Dóna de Xàtiva va aprovar al juny de 2013, una moció per unanimitat de totes les seues integrants en la qual es manifestava “que la maternitat mai pot ser imposada sinó que ha de ser una lliure elecció de les dones” i que per tant la proposta de Reforma de la Llei de l’Avortament mereixia el rebuig de totes les dones.

El Consell de la Dóna, òrgan de representació i participació de les dones de la ciutat, va valorar i va acordar que “amb la reforma d’aquesta llei, les interrupcions d’embarassos es van a seguir produint, però en les millors condicions per a algunes dones, i en les pitjors per a les quals no s’ho puguen pagar”. I per açò reclamava “educació sexual per a la joventut i fàcil accés als mètodes anticonceptius per a evitar que qualsevol dona es trobe en aquesta terrible disjuntiva”. Acabava dient que “en cas d’haver d’afrontar-la, siga sempre la dona la que prenga l’última decisió que haurà de ser respectada en tots els casos”.

Des de Xateba, Associació per la Igualtat i contra la Violència de Gènere, s’està “especialment orgulloses” de l’acord aconseguit al juny, que “mereix posar-se en valor, ressaltant el seu mèrit en aconseguir la coincidència de totes les dones independentment del seu color polític o ideològic”.

“Al mateix temps i atès que és el moment de visibilitzar al màxim aqueix rebuig frontal i demostrar que les dones no som estàtues de pedra, insensibles i invulnerables davant la imposició de mesures que tant poden afectar a les nostres vides”, l’Associació ha “vestit” algunes estàtues de la ciutat “com a símbol de la nostra existència i el nostre rebuig”.

Perquè, com es deia en la moció aprovada, “creiem que les dones a més d’obligacions, tenim drets, i el primer és decidir sobre el nostre propi cos”.