Xateba critica l’actuació de l’Ajuntament de Xàtiva en el 8 de març

L’associació per la igualtat i contra la violència de gènere vol manifestar el seu total rebuig a l’actuació de l’Ajuntament de Xàtiva en relació al 8 de Març.

Ens sembla absolutament vergonyós i humiliant per a les dones de la ciutat que en el Ple celebrat el Divendres 7 de Març, un dia abans de la celebració del Dia de les Dones, no s’exposara, ni es debatera cap moció en reconeixement de la problemàtica de les dones, al contrari del que ha sigut habitual en anys anteriors.

La màxima responsabilitat la té el partit que governa, el Partit Popular, que es va negar a permetre cap debat sobre el tema i va imposar la seua moció sense obrir possibilitat de consens amb la resta dels partits, i que, a més, la va retirar en l’últim moment en clara demostració del poc interès i valor polític que li atorga als drets de les dones.

Prèviament tampoc va haver-hi cap interès ni planificació per aconseguir acords en el Consell de la Dóna que permeteren com va ser possible altres anys, acordar un pronunciament conjunt en defensa dels interessos de les dones. Un acord, que sense ser partidista, reflectira la necessària unitat d’acció de les dones i els seus representants. Aquest acord s’haguera pogut publicitar en la marató de zumba celebrat el mateix dia 8, que va ser una iniciativa desenvolupada des del Consell de la Dóna, com a oferta lúdica per a les dones que bé mereixen gaudir d’aqueix espai de música i ritme. No obstant açò, sent una iniciativa benvinguda pel seu caràcter festiu, es troba a faltar aquest missatge de reivindicació i lluita que ressalte la gravetat dels problemes que pateixen les dones i la urgent necessitat de posar-los solució.

XATEBA considera que és un fracàs polític que tots els partits s’han d’apuntar en el seu haver, el fet que en el Ple previ al Dia de la dona treballadora hi haguera temps i interès de parlar sobre gossos, defecacions, lladrucs i puces per a aprovar l’Ordenança que fa referència al tema, i no ho hi haguera , per prohibició expressa del Partit Popular , per a -almenys un dia de l’any- parlar dels problemes de les dones de la ciutat, que són molts i importants.

També volem manifestar la nostra crítica als errors en l’organització i coordinació del treball de la regidoria en relació a la campanya del 8 de Març, que va excloure a XATEBA de la roda de premsa on es presentava una programació en la qual havíem col·laborat, així com de la Taula sobre Violència de gènere celebrada aquesta setmana, on haguera sigut procedent comptar amb una Associació de caràcter local que és referent en la lluita contra la violència de gènere.