XATEBA critica l’assignació de les polítiques d’igualtat a una Regidoria “sobrecarregada de feina”

  • Des de l’associació acusen a PSPV i Ciudadanos d’incomplir la primera proposta de la “Xàtiva Violeta”

“La desaparició de la Regidoria de la Dona i l’assignació de les polítiques d’igualtat a una Regidoria sobrecarregada de feina, incompleix la primera proposta de la Xàtiva Violeta que van subscriure els dos partits governants, PSPV-PSOE i Ciudadanos”. Amb aquesta afirmació denuncia XATEBA, associació xativina per la igualtat i contra la violència de gènere, el nou organigrama de govern presentat aquesta setmana.

En un comunicat fet públic ahir, des de XATEBA destaquen que “no és una exigència mancada de fonament, perquè som dones la meitat dels qui viuen en aquesta ciutat, dels qui transiten, treballen, cuiden, es formen i s’entretenen en aquesta ciutat. Per això, és de llei que es tinguen en compte les nostres necessitats i expectatives de forma específica per a donar-los resposta adequada, començant per l’assignació de mitjans i recursos suficients. En aquesta línia anaven totes les propostes de la Xàtiva Violeta, que van subscriure, entre altres, els partits que governen la ciutat”.

Amb tot açò, des de l’associació remarquen que no poden valorar “en absolut” com a positiu “que en l’organigrama del nou Ajuntament, les dones només meresquen ser ateses des d’una àrea que compartirà gestió i recursos amb altres tres que no manquen precisament de rellevància com són les d’Educació, Participació i Joventut. I no és un problema de terminologia, sinó de contingut, perquè és fàcil entendre que desenvolupar les polítiques d’igualtat des d’una àrea que ocupa la quarta part d’una Regidoria no és assignar-li el valor que mereix a la lluita contra la violència masclista i pel desenvolupament de les polítiques d’igualtat. Més aviat és un incompliment flagrant dels pactes en el primer punt de la Xàtiva Violeta, que era una Regidoria amb personal especialitzat i estable i pressupost propi i suficient”, denuncien.

Des de XATEBA veuen “difícil creure que una sola persona, que a més no té dedicació exclusiva i té les seues pròpies obligacions professionals, podrà abordar quatre àrees tan importants per molt d’interés i capacitat que tinga. Simplement no és creïble i causa decepció per l’enorme falta de coherència demostrada”.

Malgrat la disconformitat, des del col·lectiu han donat la benvinguda i han desitjat “molta sort” a la nova regidora responsable de les polítiques d’igualtat, Lena Baraza. “És la nostra intenció mantindre una estreta col·laboració en tots els aspectes en què ens siga requerida, per a aconseguir amb l’esforç de totes que les polítiques d’igualtat siguen un eix fonamental en l’activitat municipal”, afirmen. En aquest sentit se sol·licitarà, en breu, una entrevista amb la nova responsable per a compartir propostes i establir línies d’acció comunes.