XATEBA sol·licita “de manera inmediata” la convocatòria del Consell de la Dóna

XATEBA sol·licita de manera immediata la convocatòria del Consell de la Dóna, la designació de nova Presidenta en aplicació dels seus Estatuts i la presentació d’un Pla de treball que, tal com s’havia requerit, garantisca que l’únic òrgan de l’Ajuntament de Xàtiva de representació de les dones, puga complir les seues funcions amb dignitat.

Xateba, Associació per la Igualtat i contra la Violència de Gènere, ve participant en el Consell de la Dóna de Xàtiva des de la seua creació. I durant tot aquest temps, afirmen, “ha vingut posant tot el seu treball per a aconseguir que aquest òrgan fóra útil per a les dones de la ciutat. L’obstinació ha sigut gran, però la resistència oposada encara major”.

Afirmen que encara que es va aconseguir aprovar en el seu moment un Pla d’Igualtat per a la ciutadania i un Protocol per a l’atenció a les dones victimes de la violència de gènere, les dues propostes tenen un amplísim marge d’incompliments, i no han comptat en cap moment amb els recursos econòmics i humans que haurien d’haver merescut. Consideran que ha faltat sobretot i de forma evident voluntat política que prioritzara les necessitats de les dones i es preocupara de donar-los solució

XATEBA, al llarg d’aquests anys ha fet centenars de propostes que mai han sigut tinguts en compte. Es va començar per l’exigència d’una Escola Infantil Municipal la necessitat de la qual mai va ser negada, però per la qual el Partit Popular mai va voler treballar. I es va continuar exigint una Casa de la Dóna com existeix en moltes ciutats de similars característiques, petició que mai va ser atesa.

Ara la dimissió de la Presidenta del Consell “és una mostra més de la falta d’interès d’aquest Govern municipal per defensar a les dones de la ciutat. Tenim els suficients problemes perquè siga absolutament necessària la convocatòria d’aquest òrgan que ha de dirigir-se amb il·lusió i amb solvència i sobretot amb els recursos polítics que precisa per a garantir la seua eficàcia”.