Xàtiva, a les portes d’Arrelats Folk 2017

  • Aquesta setmana han eixit a la venda, en Instant Ticket, les entrades per al principal acte d’Arrelats Folk: el concert de Mayalde

L’Escola de Danses de Xàtiva posa en marxa la Setena Edició d’Arrelats Folk Xàtiva amb la venda, en Instant Ticket, de les entrades per al principal acte d’Arrelats Folk: el concert de Mayalde. La presentació de la Mostra s’iniciarà el proper 20 d’octubre amb un acte gratuït al carrer Ànimes, a les 19.30 hores, el concert del grup de Palencia El Naán. Aquest grup  posa el folk castellà en ple segle XXI, utilitzant codis artístics que connecten tant amb la gent gran, dipositària del llegat de la música tradicional, com amb els joves, per les seues lletres, poètiques i evocadores. El seu espectacle esdevé molt visual i dinàmic, amb una interpretació apassionada per part del grup d’un repertori d’extrema bellesa i qualitat estètica.

La Mostra continuarà el dia 21 d’octubre. Matí i vesprada dedicat a Menuts Arrelats, amb l’actuació a la Plaça Sant Francesc per als xiquets i xiquetes, del grup de teatre El Ball de Sant Vito, amb l’espectacle La terra dels Babaus que posa en valor les titelles de guant tan tradicionals a les terres valencianes. A més, al llarg del dia, des de les 11 fins a les 19.30 hores els menuts podran gaudir dels jocs de fusta gegants instal·lats al llarg del carrer Porta Sant Francesc.  

Per la nit del mateix dia, a les 22 hores, al Gran Teatre de Xàtiva, concert del grup de música Mayalde, prestigiós grup salmantí que des de fa més de 30 anys porta la seua música i les seues històries per tota Espanya, Europa, Amèrica i Àfrica i han rebut nombrosos premis. Els seus espectacles tenen molt de posada en escena i utilitzen per a la seua música instruments tradicionals i qualsevol objecte quotidià. Cada concert de Mayalde és una experiència inoblidable, on es barreja la música tradicional amb el sentiment, la festa, l’alegria i la naturalitat.

Amb el concert de Mayalde es donarà per tancada la Mostra. Les entrads ja estan a la venda.

Aquest any les actuacions es concentren en dos dies del mes d’octubre, són menys actes que el darrer any però mantenint la qualitat de l’oferta.

L’organització d’Arrelats Folk Xàtiva compta amb el recolzament i patrocini de l’Ajuntament de Xàtiva, amb les regidories de Gran Teatre, Cultura, Turisme i Promoció Econòmica, a més de la pròpia Alcaldia. També a la Diputació de València, Renfe Cercanias, així com empreses i entitats com Bellver bedrooms B&B, Inelcom, Xàcex i Caixa Popular.