Xàtiva acollirà actuacions del Festival Internacional de Música i Dansa Tradicional

El diputat de Turisme, Ernesto Sanjuán, i el president de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, Manuel Camarasa, han signat un conveni de col·laboració per al patrocini del Festival Internacional de Música i Dansa Tradicional.

El Festival se celebrarà durant la segona quinzena del mes d’agost, en 7 comarques de la província de València, amb l’objectiu de donar a conèixer la música i els balls tradicions d’altres cultures en els municipis valencians i així mateix, promocionar els pobles de la província de València entre els participants d’altres països.

Els municipis de Xàtiva, Cullera, Barx, Quartell, El Perelló, Aiora, Beniarjó, Llombai, Alfara, Utiel i València acolliran les actuacions dels països de Taiwan, Sèrbia, Senegal, Argentina i Veneçuela.

Sanjuán ha destacat que “des del Patronat Provincial de Turisme col·laborem un any més amb la Federació de Folklore perquè se celebre el festival, es promocionen les tradicions i es fomente l’intercanvi de cultures entre diferents nacions”.

“Es tracta d’una aposta important per a promocionar la nostra cultura i la nostra valencianía i donar a conèixer la música i els balles tradicions d’altres cultures en els nostres municipis” ha afegit el responsable de Turisme.

D’altra banda, el president de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, Manuel Camarasa, s’ha mostrat agraït amb la Diputació de València per l’ajuda rebuda per a organitzar aquest festival “que pretén donar a conèixer la província de València i que tots els components dels ballets procedents de tot arreu del món coneguen in situ la Comunitat Valenciana”.

“A més, amb aquest festival, que oferirà més de 40 actuacions, fomentarem la tolerància i el respecte mutu entre els pobles”, ha afegit el president de la Federació.