Xàtiva acollirà la presentació del llibre que narra la retenció i segrest de Mayuba

El dissabte 25 d’abril, a partir de les set de la vesprada, a la Casa de la Cultura de Xàtiva, es presentarà el llibre del periodista xativí Vicent Soriano “Un crit de llibertat des de la sorra” (El Cas Mayuba) que narra la retenció i segrest de l’espanyola d’origen sahrauí Mahdjouba Mohamed Hamdidaf, pels seus pares biològics en els campaments de Tindouf.

11129215_823814651027273_1358579870486045530_nEl 25 de juliol de 2014, Mayuba, que viu a Genovés en acollida permanent des de 2003, va viatjar als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf amb el propòsit de visitar a la seua família biològica com ho havia fet en anteriors ocasions. La seua tornada estava prevista per al 18 d’agost, però dies abans els seus pares li van treure el seu passaport i li van anunciar que no tornaria a Espanya.

Sense motius que van justificar el segrest, Mayuba estar retinguda fins al 29 d’octubre, quan va aconseguir escapar i arribar fins Alger, des d’on va recuperar la llibertat tornant a Espanya.

Aquest llibre és un extens reportatge sobre els fets ocorreguts, el paper que va exercir el Frente Polisario, els mitjans de comunicació, les xarxes socials, la situació actual del poble sahrauí, la postura del govern algerià i les autoritats espanyoles, en un cas que ha deixat al descobert una lamentable realitat: que altres joves com Mayuba es troben retingudes en el desert de l’Aaiun en contra de la seva voluntat en el que es considera una clara violació dels drets humans.