Xàtiva acull aquesta vesprada la tercera edició de la Milla Urbana i la 8k

  • A les 19 hores es donarà l’eixida al 8k, mentre que les carreres de Milla seran a partir de les 20.30 hores

Aquesta vesprada tindrà lloc la III Milla Urbana i la 8k a Xàtiva. A les 19 hores es donarà l’eixida al 8k, mentre que les carreres de Milla seran a les 20.30 hores. Pel que fa als serveis del corredor, i per fer atractiva la cursa dins de la molta oferta de carreres cada cap de setmana, s’ha previst un bon avituallament en meta, guardarroba, massatgistes, trofeus personalitzats i una samarreta tècnica commemorativa.

En paraules al nostre setmanari de Nerea Roses, presidenta del CAX, “la Milla és una carrera relativament curta, sobretot per a l’atleta popular posat a fer carreres de 8k, 10k, etc. Una prova que consta de 1.609 metres, en un circuit ràpid i totalment pla que transcorre de punta a punta de l’Albereda”.

La prova es va implantar a Xàtiva ara fa tres anys amb l’objectiu de traspassar a un lloc urbà una disciplina un poc més competitiva i que tant atletes com públic gaudiren d’un esdeveniment esportiu d’un nivell poc habitual fora de les pistes d’atletisme.

“Volem espectacle sense deixar de costat l’atleta popular; per això se’ns va ocórrer l’alternativa que proposem: hi hauran vàries eixides de Milla Popular (per categories) i un 8k. Per tant, ja no és l’excusa de l’alt nivell, ací tots tenim el nostre espai. A més, el 8k forma part del Circuit Cajamar La Costera-La Canal-La Vall d’Aiora, i els participants tenen ací una prova puntuable, bonica i no massa exigent”, afirma Roses.

La bona acollida de la prova fa que poc a poc s’aferme en el calendari esportiu de Xàtiva i no tot es deu als punts forts de l’organització. Com reconeix la presidenta del CAX “el recolzament que rebem cada vegada que celebrem un esdeveniment massiu per part d’empreses xicotetes i mitjanes de Xàtiva és incalculable. No seria possible sense la seua ajuda, ens sentim en deute doncs intentem compensar-los promocionant tot el que podem la nostra ciutat i convidem els esportistes visitants a consumir el divers producte que ofereix l’economia local”.