Xàtiva acull dijous una xerrada sobre l’impressió en 3D

El pròxim 26 de setembre tindrà lloc en la Casa de la Cultura de Xàtiva, a les 19 hores, una xerrada col·loqui sobre impressió 3D i tecnologies lliures.

La conferència presentarà les tecnologies obertes, tant codi com a dispositius lliures (open-source i open-hardware) més representative sde l’actualitat: Arduino (plataforma de microcontroladors pensada per a finalitats pedagògiques), RasperryPi (processador econòmic i de xicoteta grandària per a projectes personals) i, principalment, impressió 3D (reproducció personal d’objectes). Durant la presentació s’explicarà en què consisteix la filosofia de la lliure difusió, detenint-se en la història d’aquests dispositius. També es realitzarà una demostració en la qual els assistents podran observar de primera mà el funcionament d’aquestes tecnologies, participant en la impressió d’objectes.

Cartel_3Dprinting_shortLa impressió 3D és un grup de tecnologies de fabricació per addició on un objecte tridimensional és creat mitjançant la superposició de capes successives de material. Les impressores 3D ofereixen als desenvolupadors de producte la capacitat per a imprimir parts i muntatges fetes de diferents materials amb diferents propietats físiques i mecàniques, sovint amb un simple procés de muntatge. Les tecnologies avançades d’impressió 3D poden fins i tot oferir models que poden servir com a prototips de producte.

Des de 2003 hi ha hagut un gran creixement en la venda d’impressores 3D. De manera inversa, el cost de les mateixes s’ha reduït. Aquesta tecnologia també troba ús en els camps tals com a joieria, calçat, disseny industrial, arquitectura, enginyeria i construcció, automoció i sector aeroespacial, indústries mèdiques, educació, sistemes d’informació geogràfica, enginyeria civil, entre molts altres.