Xàtiva acull hui el partit classificatori per al Mundial de Rugby League de 2021 entre Espanya i Irlanda

  • L’encontre es disputarà a partir de les 17 hores al poliesportiu municipal de Les Pereres

El poliesportiu de Les Pereres de Xàtiva acull hui, des les 17 hores, el partit de classificació per al Mundial de Rugby League de 2021 que enfrontarà a Espanya i Irlanda. “Aquest serà un esdeveniment molt important per a la nostra ciutat, ja que per primera vegada acollim un partit de rugbi d’aquesta transcendència”, va explicar el regidor d’Esports Pedro Aldavero en roda de premsa fa uns dies. El propi edil convidava a la gent a acudir perquè “es tracta de dos grans seleccions en un esport emergent, que de segur que atrau a un gran nombre d’aficionats”.

El president d’Espanya Rugby League va destacar, en primer lloc, el paper de l’equip de rugbi de la ciutat, el Xàtiva Roosters, i va agrair la col·laboració de l’Ajuntament perquè “des del primer minut que vam plantejar la possibilitat de realitzar ací el partit hem obtingut plena predisposició, i per a nosaltres és important disposar d’un camp de Rugby League”.

“Portem molt de temps treballant per poder aconseguir simplement poder jugar una classificació per al Mundial, i per això aquest partit és tan important per a nosaltres. Som una selecció molt jove, amb sols sis anys de vida, però tenim un bon bagatge”, va asseverar Palacios.

Aquesta és la segona vegada que la selecció espanyola tracta de classificar-se, i ho farà de nou davant la selecció irlandesa. “És un gran equip, històricament mundialista. Quasi la totalitat dels seus jugadors són professionals mentre que a Espanya combinem jugadors semiprofessionals amb altres amateur. No obstant, encarem el partit i la classificació amb molta il·lusió”, afegia el president d’Espanya Rugby League.

El de hui és el primer partit classificatori d’un grup que ha enquadrat a ambdues seleccions junt a la selecció italiana. Espanya viatjarà posteriorment fins a terres italianes per disputar el segon partit del grup el proper dissabte 2 de novembre.

El vicepresident d’España Rugby League, Aitor Dávila, va explicar que “Irlanda és una de les millors seleccions que hi ha a nivell continental, pel que serà un partit molt complicat. Estem cridant a les portes d’una Copa del món i juguen els millors jugadors”. Dávila reconeixia que Espanya presenta “el millor equip que hem tingut fins a la data de hui, amb un bon nombre de professionals, molts d’ells jugant a lligues professionals de països com França o Anglaterra”, pel que tractaran de donar la campanada.

El Rugby League, modalitat en la qual participen 13 jugadors, és diferent al rugbi més extens, en el que es disposa de 15. “Aquest és un esport molt espectacular, i amb uns valors que pretenem portar també als és joves a través dels col·legis”, afirmen els representants d’Espanya Rugby League.