Xàtiva acull hui la Cavalcada del Ninot Infantil

Pepe Perales, president de la Falla Espanyoleto

“Volem que la Cavalcada tinga elements didàctis i que no siga únicament la festa per la festa”

IMG_8713Aquest diumenge tindrà lloc un dels actes més esperats pels més menuts de les comissions falleres de Xàtiva, la Cavalcada del Ninot Infantil. Una oportunitat en la que cada falla mostra els millors treballs per a que els seus fallerets gaudisquen del dia de la millor forma possible. L’acte començarà a les 11 hores i transcorrerà pel seu recorregut habitual, des de la Plaça de Bous fins al Reial de la Fira. Hem parlat amb Pepe Perales, president de la Falla Espanyoleto.

Com es presenta la Cavalcada Infantil d’aquest any a l’Espanyoleto?

És una cavalcada que va en la línia del que hem anat fent en els últims anys. És un acte on, a més de divertir-nos tant nosaltres com els xiquets, volem que tinga elements didàctics i que intente ensenyar i aportar alguna cosa més que el ser diversos menuts disfressats. Volem que tant el xiquet que ix i participa, com el que està des de fora veient la Cavalcada aprenga alguna cosa del que nosaltres intentem explicar.

Què ens pots avançar del que teniu preparat per aquest cap de setmana?

No m’agradaria desvetllar molt, perquè sol ser un treball que portem amb discreció per a que siga una sorpresa el dia de l’acte. Puc dir que ens hem decantat en el tema de les tradicions de les falles, saber com és fa i el procés que porta el realitzar tot el tema faller i de la tradició. És una qüestió que no hem fet mai i pense que agradarà moltíssim veure com mostrem l’elaboració de diferents elements de la festa fallera.

Sou una falla que es caracteritza per sorprendre en aquesta jornada.

IMG_8673Com he dit, sempre volem aportar algo i que no siga únicament la festa per la festa. Hem tret temes com els oficis, Jaume I, cultura… Aquest any, per exemple, el guió l’ha realitzat una xiqueta de la nostra falla que l’any passat va guanyar un premi a nivell de Comunitat Valenciana de narrativa infantil, mostra de que tenim bona cantera. Volem que siguen els més joves els que s’impliquen i tenim la gran sort de contar en una comissió amb un grandíssim grup de persones joves amb aquest interès i il·lusió.

Com afronteu aquest exercici faller en un any suposem que complicat per a totes les comissions?

Jo sempre dic que tenim la grandíssima sort a l’Espanyoleto que el grup de gent més o menys es manté. Sempre tenim algunes baixes, però no ens ha afectat tant com a altres companys. Són temps complicats i en anys de crisi el que prevalen són les idees i és el que nosaltres intentem sempre fomentar.