Xàtiva, capital del turisme d’interior

  • El Castell tanca 2.014 amb 140.000 visitants, sense quantificar el mes de gener que va estar tancat per obres
  • L’edil de turisme, Marian Soro, ha anunciat la recuperació del tradicional concurs d’arròs al forn

Com cada any des de la Regidoria de Turisme es fa balanç de l’estadística dels visitants en la instal·lació del Castell de Xàtiva. El 2.014 s’ha tancat amb la xifra de 139.893, un augment de 2.150 turistes en comparació a les dades registrades al 2.013. Aquest augment majorment és a causa de l’increment de turistes estrangers sent els turistes francesos i anglesos els que han augmentat l’estadística respecte altres anys. Cal recordar que l’any passat el Castell va romandre tancat durant tot el mes de gener per unes obres d’adequació del sòl de l’entrada.

També s’ha tingut en compte una pujada molt important de canadencs, australians i xinesos, països fins ara amb un nivell baix de presència.

Marian Soro, regidora de Turisme i Comerç ha fet una valoració “excel·lent” d’aquestes xifres, remarcant l’augment dels visitants estrangers en els països emergents que “veuen a Espanya una destinació atractiva pel clima i la gastronomia principalment”. “Ens atrevim a dir -va seguir la regidora- que les xifres detallades són un auguri de recuperació econòmica i Xàtiva segueix la inèrcia de les dades positives que el turisme dóna en la nostra ciutat”.

Segons les dades facilitades per l’Ajuntament s’han registrat les visites de 14.508 adults, 15.655 escolars, 709 persones participants en 142 reportatges fotogràfics, 26 noces (amb una participació aproximada de cent convidats per acte), 1.980 participants al Festival Nits al Castell, i 22.686 turistes estrangers que es desglossen en 9.874 anglesos, 9.562 francesos i 3.250 canadencs, xinesos i australians, tres grups que han augmentat aquest any.

Els mesos de març, maig, agost, aquest últim  poc habitual en anys anteriors, i octubre són els més importants en la recepció de turistes. D’altra banda, també ha hagut un repunt els dimarts de vesprada, moment que tenen llocs les visites gratuïtes, amb 10.851 persones .

Tal i com va destacar Soro, “contrastant les dades obtingudes , podem veure que hi ha hagut 2.150 visitants més que l’any passat, i és per açò que tot el treball realitzat amb les fires de promoció, i la consolidació de la destinació turística, fa que Xàtiva siga la capital de turisme d’interior a la província”.

L’edil va anunciar que el proper 29 de gener Xàtiva estarà present a Fitur en el Dia de la Comunitat Valenciana que se celebra en aquest aparador internacional, i que en març la ciutat tindrà un punt de promoció al Teatre Principal de València. A més, entre març i abril la ciutat recuperarà el tradicional concurs d’arròs al forn.