Xàtiva commemora els 80 anys del bombardeig de l’estació

  • L’acte central, l’homenatge a les víctimes, tindrà lloc diumenge a les 12 hores a la plaça de l’estació

En complir-se 80 anys del bombardeig de l’estació de Xàtiva, l’Ajuntament i el Consell de la Joventut han organitzat diversos actes per tal de commemorar l’efemèride: exposició, jornades d’estudi, concert… L’acte central, l’homenatge a les víctimes, tindrà lloc demà diumenge a les 12 hores a la plaça de l’estació, als peus de l’Aixopluc. La cerimònia estarà conduïda per Isabel Pastor, periodista local, i la poetessa xativina Xelo Llopis farà el parlament central. De la mà de l’Escola de Música Rytmus i l’Innovatori de Moviment d’Alicia Herrero, la música i la dansa s’uniran per honorar a les víctimes de manera emotiva. David Dolz Cabedo ha compost El bombardeig de Xàtiva, una obra per agrupació de cambra (violí, violoncel, piano i conjunt de tambors), que consta de tres parts, cadascuna de les quals marca la quotidianitat d’un diumenge qualsevol, l’horror del bombardeig i, finalment, l’esperança i la solidaritat. Sobre aquesta peça musical, l’equip d’Alícia Herrero ha creat una coreografia que ens transmet la tensió, la commoció i l’empoderment del moment.

L’acte comptarà amb la presència de diferents representants polítics i socials: Gabriela Bravo, consellera de Justícia; Rosa Pérez, diputada de Memòria; Adriano Carbone, cónsul honorari d’Itàlia a València; alcaldes i alcaldesses dels pobles de la rodalia així com entitats memorialistes i republicanes. Així mateix, la Colla de Dolçaines i Percussió La Socarrà i la Muixerenga de Xàtiva participaran en l’acte.

Aquesta vesprada, al Gran Teatre, se celebrarà un concert commemoratiu a càrrec de l’orquestra i banda de la Música Vella.

 

Simposi d’Ulleye

Al fil d’aquesta efemèride Ulleye ha convocat la desena edició del simposi homenatge a les víctimes. Es realitzarà hui i demà en la seu de l’Associació de Veïns del Barri Nord-oest. L’objectiu del mateix és la presentació, per a la seua divulgació i coneixement, d’estudis sobre la repressió franquista. L’entrada és lliure. S’iniciarà a les 9.45 hores.