Xàtiva compta des d’ara amb un concurs de composició de pasdobles fallers

Xàtiva compta des d’ara amb un concurs de composició de pasdobles fallers. Es pretén que, segons ha anunciat el regidor de Gran Teatre, Alfred Boluda, “es convertisca com més aviat millor en un concurs internacional”. La idea, segons ha explicat el president de la Junta Local Fallera, Jesús González, va sorgir de la col·laboració de la pròpia junta i de la SM La Primitiva Setabense. L’any passat ja es van compondre 2 pasdobles dedicats a les falleres estrenats al Gran Teatre. Boluda ha destacat que Xàtiva és una ciutat idònia per unir la música amb les falles.

González ha recalcat que és una aportació més dins de la campanya de declaració de les falles com a patrimoni de la UNESCO.

Hi haurà dos primers premis, dotats amb 700 euros cadascun, als quals s’imposarà els noms de les falleres majors de la ciutat. El concert serà el 19 de febrer. Les bases ja s’han publicat. El termini de presentació de partitures es tancarà el 20 de gener. Per al president de la SM La Primitiva Setabense, Luis Enrique Alonso, “és una oportunitat molt gran per donar valor a la música festera, i a més es tindrà l’ocasió de ser interpretada en un escenari excepcional i en unes condicions de concert”. També va destacar Alonso que servirà per donar a conèixer als bons compositors que hi ha a la Comunitat Valenciana. Serà un repte per al director de la banda, Paco Sánchez Roca, ja que suposa moltes hores de treball, a més al costat dels compositors de les obres el que multiplicarà el nombre d’assajos, ha manifestat en la presentació.