Xàtiva demana l’adhesió a la xarxa Sicted de qualitat turística

  • El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, visita la ciutat per recolzar la mesura de l’Ajuntament

Ahir al matí, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat Xàtiva per mantenir una reunió de treball amb l’alcalde, Roger Cerdà i la regidora de Turisme, Mariola Sanchis. El secretari autonòmic ha mostrat el total recolzament de l’Agència Valenciana de Turisme a la petició de Xàtiva per tal d’integrar-se a la xarxa Sicted. És tracta d’un sistema integral de qualitat turística en destinacions, impulsat des del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme en què participa la Generalitat Valenciana.

Es tracta d’un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogut per la Federació Espanyola de Municipis  i Províncies, que treballa amb serveis turístics de fins a 32 oficis diferents, amb l’objectiu de millorar l’experiència i satisfacció del turista. Un treballador del departament de Turisme de l’Ajuntament de Xàtiva ha finalitzat el curs de formació que requereix la incorporació a la xarxa Sicted.

Aquesta xarxa inclou ajuntaments i entitats privades com ara empreses de serveis turístics i transports, allotjaments i restauració o museus. Actualment, Sicted inclou 183 ciutats, de les quals 22 es troben a la Comunitat Valenciana. És el cas de destins turístics tan consolidats com ara Morella, Dénia, Gandia, Benidorm, Alacant, Peníscola o València. En total, hi ha 8.540 serveis adherits a la xarxa.

El sistema de qualitat turística Sicted ofereix diversos avantatges com ara la millora del posicionament turístic de Xàtiva, l’augment de la implicació sectorial en la millora del producte turístic i un increment en la coordinació entre l’Ajuntament i les empreses de serveis turístics de la ciutat.

Visites guiades als Museus de Belles Arts i l’Almodí

D’altra banda, fonts de la regidoria de Cultura han informat de la posada en marxa d’un nou servei de visita guiada al Museu de Belles Arts i al Museu de l’Almodí. Amb la compra de l’entrada als museus, la visita guiada és gratuïta. El període de funcionament del servei serà des de hui 29 de setembre fins el 28 de desembre. Les visites guiades seran de dimarts a diumenge, iniciant-se a les 10’30h, en el cas del Museu de l’Almodí, i a les 11’15h, pel que fa a la Casa de l’Ensenyança.

Les visites de grup hauran de concertar-se prèviament telefonant al museu, als números 96 227 56 97 i 96 228 24 55. Els grups no podran sobrepassar les 25 persones per tal de garantir la qualitat de la visita.