Xàtiva descobreix a Madrid els seus tresors turístics

  • L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, destaca el vibrant llegat de la ciutat, una destinació turística excepcional per als amants de la cultura i la història

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha presentat aquesta setmana a Madrid tot seu potencial patrimonial de la capital de la Costera. Una ciutat que, fruit del seu tresor cultural i històric, ha sigut recentment convidada a formar part del “Club de Producte Turístic Castells i Palaus”, una xarxa que compta amb el suport de la Secretaria d’Estat de Turisme, Turespaña i Paradores i que integra a més de 55 ciutats de tota Espanya amb l’objectiu d’impulsar el turisme patrimonial i cultural associat als castells més representatius. Segons el primer edil “Xàtiva estudia integrar-se en aquest Club i participar en un model organitzat per a oferir un conjunt de serveis turístics, tangibles i intangibles, adequats a la demanda del viatger. El Castell, un dels més importants de la península, registra més de 80.000 visitants anuals”.

Cerdà ha recordat la importància que es dóna a Xàtiva a la història i quant té a veure amb ella. “Dos papes de l’Església catòlica, Calixt III i Aleixandre VI, tots dos de la cèlebre família Borja, van nàixer en la localitat. Es tracta d’un honor del que no poden presumir altres ciutats fora d’Itàlia”. 

Roger Cerdà ha presentat també la renovació de les infraestructures turístiques de l’ajuntament: nova web, nova seu de la Tourist Info, i la recentment estrenada APP de turisme que figura ja entre les tres millors d’Espanya i que ha sigut concebuda com una eina al servei del visitant, el qual podrà disposar d’informació turística en qualsevol moment sense costos addicionals de navegació. Saber què visitar, quan i on està ja a l’abast de la mà de qualsevol que dispose d’un mòbil Android o iOS. A més, aquesta APP ha sigut seleccionada com a finalista en el concurs d’aplicacions The Apptourism Awards 2018, en la categoria Guia de Destinació. El pròxim 18 de gener es coneixeran els guanyadors d’aquest certamen, en el qual han participat prop de 80 APPs i que se celebrarà en el marc de Fitur. “Aquest reconeixement suposa una satisfacció enorme, ja que prové de gent del sector, un indicador clar de la qualitat del treball”, assegura Cerdà.

L’alcalde ha destacat el treball previ de prospecció que s’ha dut a terme i que ha permès “disposar d’una de les millors APPs de turisme de ciutats patrimonials com la nostra”. El primer edil ha manifestat que “nosaltres apostem pel turisme entorn del patrimoni cultural, però ho fem amb una aposta moderna, que respon a les necessitats dels viatgers actuals i que millora notablement la imatge de la ciutat a través d’Internet i les noves tecnologies”.

Aquest esdeveniment serveix de preàmbul a la participació de la ciutat en Fitur, la Fira Internacional del Turisme, que tindrà lloc a Madrid la setmana vinent on, a més de promocionar tots aquests encants, es presentarà el cartell de Nits al Castell, un festival que enguany celebra la seua XXI edició i en el qual renombrats artistes del panorama nacional i internacional amenitzen les nits de juliol amb grans èxits. Es tracta de “un festival que any rere any va consolidant-se com un dels principals esdeveniments culturals de l’estiu i com un reclam turístic més de la ciutat”.