Xàtiva és condemnada a pagar 1’5 milions d’euros per l’última obra faraònica de Rus

  • El Tribunal Superior de Justícia resol en contra dels interessos municipals en la darrera sentència per la construcció de la Ciutat de l’Esport

Les previsions de l’auditoria interna del deute municipal, posades en dubte amb freqüència pel Partit Popular, no només eren verídiques, sinó que s’han quedat curtes. La secció quinta de la Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana acaba de condemnar a l’Ajuntament de Xàtiva al pagament de 1’4 milions d’euros a Acciona Infraestructuras S.A. per les obres de la Ciutat de l’Esport. És a dir, 300.000 euros més que en les pitjors previsions.

L’alcalde Roger Cerda denuncia que “malauradament, aquesta ciutat continua patint les conseqüències de la nefasta gestió d’Alfonso Rus i del Partit Popular de Xàtiva. De fet, l’última de les sentències judicials ens obliga a pagar 1’4 milions d’euros pels sobrecostos de l’última obra faraònica del govern de Rus. Malgrat això, seguirem treballant per fer que aquesta ciutat vaja a més i continue creixent”.

Aquesta quantitat, a la qual haurà que sumar els interessos de demora des de 2011, prové de la darrera sentència que quedava per conèixer dels processos judicials pendents de resolució com a conseqüència de la nefasta gestió urbanística i econòmica dels governs d’Alfonso Rus. Aquesta nova desfeta per a les arques municipals, heretada dels pufos de Rus, multiplica els sobrecostos de la Ciutat de l’Esport, inaugurada un mes abans de les eleccions municipals de 2011, amb presència de Camps,   pressupostada d’inici en 7’4 milions i que acabarà costant prop de 10 milions d’euros.

La quantitat es desglossa en 375.666,86 euros més IVA per obres executades i recollides en un projecte complementari, l’aprovació per l’Ajuntament del qual no consta; 670.021,36 euros més lVA per treballs realitzats al marge del projecte original i del projecte modificat; 62.549,70 euros més IVA, corresponents a l’equipament de jocs “pitch &put” (una instal·lació per a la pràctica del golf); 24.124,72 euros més lVA en concepte de reparacions executades durant el període de garantia i 2.000 euros en concepte de costes del procés.

L’últim cartutx judicial per evitar aquest pagament passa per la presentació d’un recurs de cassació en què ja treballen els serveis jurídics de l’Ajuntament. L’admissió d’aquest recurs ha de passar un doble filtre, el del TSJCV i el del Tribunal Suprem. L’Ajuntament també preveu l’inici d’accions penals per tal de dirimir responsabilitats i identificar els culpables d’aquest menyscapte per a les arques municipals.