Xàtiva es prepara para la novena edició de la Mitja Marató

El pròxim 24 de febrer a les 10:30 hores tindrà lloc la novena edició de la Mitja Marató de Xàtiva, una prova que es va presentar dilluns passat en l’Ajuntament de la ciutat.

En l’acte va estar present Yolanda Sipán, regidora d’esports, acompanyada per José Enrique Cuenca, President del Club Atletisme Ajos, i Vicente Lluch, vicepresident d’aquest club.

Sipán i Cuenca en un moment de la presentació.
Sipán i Cuenca, en un moment de l’acte.

En la prova d’enguany cal ressaltar que ja s’han inscrit 1.300 persones i hi ha hagut un augment considerable quant a presència femenina. “Cal destacar l’augment de dones participants en la prova, passant de les 80 de la passada edició a les 180 que ja s’han inscrit fins al moment”, va afirmar Yolanda Sipán.

Així mateix, la regidora va animar a tots a participar d’aquesta jornada “de festa, esportiva i familiar” i va confirmar que “més de 200 persones voluntàries ajudaran en l’organització, a més del personal de Protecció Civil”.

Per la seua banda, José Enrique Cuenca va subratllar que la carrera “està homologada per la Real Federació Espanyola d’Atletisme” i transcorre “pel seu recorregut habitual”, fent especial menció en “la nostra preocupació per la seguretat”.

Els diferents productes que composen la bossa del corredor.
Els diferents productes que composen la bossa del corredor.

Junt a aquest esdeveniment, i després de l’èxit de l’any passat, aquesta prova ve acompanyada per la segona edició del concurs de fotografia. Així, tal com va reconèixer Sipán “aconseguim unir esport i cultura”. La imatge guanyadora serà la portada del cartell de la prova per al pròxim any i la resta es mostraran al públic en una exposició que tindrà lloc en la Casa de la Cultura.

Com a principal novetat s’habilitaran durant el matí diversos grups d’animació encarregats d’amenitzar l’estona als corredors i al públic que es congregue per a presenciar la carrera.

A més, es repartirà una rifa entre qui desitge participar amb la qual se sortejarà un viatge per a dues persones. Tal com va afirmar Conca, els beneficis es destinaran a la Consolació de Xàtiva amb l’objectiu d’ajudar a les famílies necessitades “en un moment molt necessari”.