Xàtiva es prepara per al 20 aniversari del Festival Internacional ‘Nits al Castell’

  • El pròxim mes de juliol actuaran a la fortalesa grups i artistes del renom de Manel, Estrella Morente, Iván Ferreiro i Silvia Pérez Cruz

Divendres tenia lloc la presentació oficial del cartell del festival Nits al Castell, que se celebrarà en la fortalesa l’1, 8, 15 i 22 de juliol a les 23 hores. La regidora de Turisme, Mariola Sanchís, el director artístic del festival, Rafa Jordán i l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà presentaven el cartell oficial del festival, que enguany comptarà amb Manel, Estel Morente, Iván Ferreiro i Silvia Pérez Cruz.

El tret d’eixida a aquesta nova edició de Nits al Castell serà l’1 de juliol amb l’actuació de Manel, grup de pop i folk català compost per Arnau Vallvé, Martí Maymó, Roger Padilla i Guillem Gisbert.

Un dels plats forts d’aquesta cita esdevindrà el dissabte 8 de juliol, amb l’actuació de la inimitable Estrella Morente. Amb més de quinze anys de trajectòria professional a les seues esquenes, la veu trencada de la cantaora segur contagiarà d’emoció als assistents. 

El dissabte 15 de juliol serà Iván Ferreiro l’encarregat d’amenitzar la nit. L’ara solista va ser durant 13 anys el cantant i compositor del grup Los Pirata, artífexs de temes tan coneguts com “Promesas que no valen nada” o “Años 80”. 

L’encarregada de tancar aquesta vintena edició de Nits al Castell serà l’actriu i cantant Silvia Pérez Cruz, que en la passada edició dels Premis Goya es va alçar amb el guardó a la Millor Cançó Original pel film “Cerca de tu casa”, pel qual també estava nominada a Millor Actriu Revelació. Però no és l’únic reconeixement amb el qual compta, ja que en 2012 es va convertir en la guanyadora del Goya a la Millor Cançó Original per la pel·lícula “Blancanieves”, de Pablo Berger. 

L’alcalde, Roger Cerdà, va afirmar que “després de tres anys organitzant el festival, crec que Rafa Jordán i el seu equip ha trobat el punt de renovació que necessitava Nits al Castell. Ens hem decidit pel format musical, ja que el teatre no acabava d’acomplir les expectatives”. En aquest sentit, el primer edil recordava que “aquest certamen ha de ser un atractiu per als turistes que puguen passar a Xàtiva un cap de setmana aprofitant les actuacions programades i gaudint del nostre patrimoni, que és una meravella. El fet de presentar el festival en Fitur, en el mes de gener, ha generat una gran demanda. Espere que aquesta vintena edició siga recordada per la seua qualitat artística”.

Per la seua part, Mariola Sanchis, regidora de Turisme recordava que “mantinguem el compromís amb la igualtat de gènere, ja que tornem a comptar amb dues dones entre els artistes d’aquesta edició, a la qual, en ser la vintena, hem volgut donar la major difusió i per això la llançàrem en el marc de Fitur”. Com a novetat, Sanchis destacava que “enguany els abonaments tenen un descompte de 10 euros i que el punt de venta passa a ser la Tourism Info”.

Abonaments a 70 euros

La venda d’entrades per al festival començava aquest dilluns, 15 de maig, a les 12 hores. Durant la primera setmana de venda i fins al dilluns 22 de maig es podran adquirir únicament els abonaments per a les quatre actuacions del festival a un preu de 70 euros. A partir del dilluns 22 de maig a les 12 hores es podran adquirir tant abonaments, com les entrades per a cadascun dels concerts al preu de 20 euros per actuació. Els tiquets es poden adquirir a través del portal Instant Tiquet o de manera presencial en la Tourist Info de Xàtiva. També es podran adquirir as Castell de Xàtiva els dies de funció.