Xàtiva es prepara per al Halloween més terrorífic

  • Per a la vesprada s’han preparat diverses activitats per als més menuts a la Plaça del Mercat i, per la nit, els adults gaudiran d’una nit aterridora al Castell

L’alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, va presentar ahir en roda de premsa les diverses activitats preparades per la Regidoria de Joventut, encapçalada per Enrique Perigüell, per al 31 d’octubre. “Un dia de festa, d’alegria, molt especial i de molta il·lusió i que ve avalat pel gran èxit de l’any passat”, tal i com va recordar el propi Rus.

La jornada de Halloween començarà per la vesprada quan es realitzarà una cavalcada infantil que s’iniciarà a les 18 hores des de la Plaça de la Trinitat i finalitzarà en la Plaça del Mercat, en un recorregut que travessarà la Plaça de Sant Francesc i el Carrer Trobat. L’alcalde va avançar que durant el festeig gratuït, de 18 a 20 hores, hi haurà tallers de manualitats i animació amb coreografies musicals.

Però com a principal novetat d’aquest any cal mencionar la ruta nocturna per a adults. Aquesta iniciativa partirà a les 20:30 hores des de la Plaça Sant Jordi i culminarà en el Castell, on els assistents gaudiran d’un sopar “replet de sorpreses”. Els interessats poden inscriure’s en la Casa de la Joventut, amb un preu de 15 euros, sent places limitades a 120 persones. Es compta amb “60 inscrits solament en tres dies”, tal i com va avançar Perigüell. Els requisits per a participar a la ruta és ser major d’edat i anar disfressat, i s’aconsella utilitzar calçat còmode, sent el propi Consistori el que proporcione llanternes als inscrits i amb la possibilitat d’utilitzar el tren turístic per baixar de la Fortalesa una vegada acabada la vetllada.

L’edil de Joventut va ressaltar que la ruta “es planteja com un recorregut de misteri per la costa del Castell, detenint-se en aquells enclavaments amb major importància, tant des del punt de vista històric com de la possible ambientació gòtica i tètrica, com el cas de la Nevera”. Així, els participants aniran descobrint diferents aspectes d’una història mentre recorren els llocs assenyalats i es troben amb els personatges que els explicaran el succeït. “Hauran de resoldre algunes endevinalles i hi haurà molts esglais i intrigues”, va afirmar Perigüell.

Per la seua banda, la regidora de Turisme, Marian Soro, va assenyalar que aquesta ruta generarà gran expectació perquè es podrà accedir al Castell a la nit i gaudir del seu encant. “Serà una nit plena de misteri i activitats, una ruta singular perquè els assistents aniran disfressats i ho passaran en gran amb els atractius propis de la festa de Halloween”. A més, Soro va recordar que es va celebrar una ruta similar a l’estiu fa uns anys “sent un autèntic èxit” i va felicitar a l’àrea de Joventut “per donar un impuls més al patrimoni local”.

 

Enrique Perigüell, regidor de Joventut

“És una nit dedicada als joves, per a estar en amics i passar-ho bé”

Un any més la Regidoria de Joventut es bolca amb Halloween, enguany tant per a xiquets com per a majors. Què esteu preparant per als més menuts?

És una iniciativa que va començar ja l’any passat i en la que van col·laborar d’una forma molt important la Junta Local Fallera. Es tracta d’una desfilada dedicada als xiquets de la ciutat. Ací no hi ha una cultura de celebrar la Nit de Halloween, però en els últims anys estàvem veient com molts xiquets es disfressaven i cada vegada més eixien als carrers. Tocaven a les portes i molta gent no els feia cas i no els donava llepolies… Així va nàixer la iniciativa, amb la intenció de que els menuts tingueren un recolzament i la possibilitat de gaudir d’aquesta festa. La nostra sorpresa va ser que vam experimentar un èxit rotund i l’afluència va ser màxima.

Quan les coses van bé hi ha que repetir-les.

I si pot ser, millorar-les. Pense que enguany hem millorat aquesta oferta, i la desfilada va a ser millor, sobretot en l’animació. La cercavila començarà a les 18 hores i travessarà diferents punts de Xàtiva, i una vegada a la Plaça del Mercat hi hauran tallers i ambientació musical típica per animar als xiquets i als pares.

La gran aposta arriba de cara a la nit.

Sí, és una novetat i és un tema que porte pensant diversos anys. Era el moment de fer-ho. És una nit dedicada als joves, on gaudiran d’una nit de terror al Castell.

Si combinem nit i Castell, no cal explicar més.

Així és, ja que el lloc per sí mateix i a eixes hores té una cosa diferent a la resta, és preciós i idoni. És una iniciativa més per a donar a conèixer totes les possibilitats del nostre patrimoni.

En què consistirà?

Des de les 20:30 hores s’iniciarà una ruta per la costa del Castell, on tenim diverses sorpreses preparades. Una vegada dalt, els assistents gaudiran d’un sopar. Després… alguna cosa més passarà. M’agradaria avançar més informació, però no puc per no desvetllar la sorpresa. Estic convençut que anem a passar-ho més que bé.

Indispensable anar disfressat.

Sí, ja que cal crear ambient des del primer moment. Ara ho pense i dic… jo que em fique? És una nit per a estar en amics i passar-ho bé. Sí, és indispensable dur disfressa i també recomanem dur calçat còmode. A més, es repartiran llanternes als assistents i estarà el trenet turístic per baixar als participants que ho desitgen quan acabe la nit.

Per què ningú deuria de perdre aquesta oportunitat?

Vull animar a tot el món a gaudir d’aquesta iniciativa innovadora i especial, ja que, a més de passar-ho bé, és una ocasió única per gaudir de nit al Castell. Són 120 places i ho limitem perquè és la primera vegada i volem controlar i estudiar la mesura. De moment portem 60 inscrits, en una mitjana d’edat entre els 30 i els 40 anys. De cara al proper any ja estudiarem ampliar-ho.