Xàtiva es prepara per viure el Corpus

  • Demà, a les 18 hores, s’iniciaran els actes amb la processó cívica i, a partir de les 19 hores, s’incorporarà al recorregut la processó religiosa

Xàtiva es prepara per viure la festivitat del Corpus. El darrer dijous 20 de juny l’església de Sant Francesc acollia la missa del Corpus. Seguidament, a Sant Domènec, se celebrava la presentació del disc “Carrers de volta”, tocates i danses de Xàtiva a càrrec de la colla de dolçainers i tabaleters “La Socarrà”. També es presentava la nova Tortuga dels Fusters realitzada per l’artista xativí Xavier Herrero i es va llegir el Pregó Oficial del Corpus, aquest any de la mà de Jordi Estellés Carrasco, ex regidor de Cultura.

Demà es durà a terme la processó del Corpus, amb eixida a les 18 hores de la processó cívica amb gegants, nanos i dansetes. A les 19 hores aproximadament s’incorporarà la processó religiosa, amb la creu alçada obrint pas, els feligresos, els xiquets i xiquetes de primera comunió, els personatges bíblics, cirialots, la custòdia amb el capítol eclesiàstic amb l’abat de Xàtiva, la Corporació Municipal acompanyada de la Cobla i els Macers, representants de la Policia Local i la Banda de Música “La Nova”.El recorregut, que serà l’habitual, comptarà amb un total de 19 parades on els diferents grups de la processó duran a terme les seues dansades. Entre els llocs de dansa es troben la Seu, la Plaça la Bassa, la Plaça Sant Jaume, el carrer Corretgeria, la Plaça de la Trinitat, la Plaça Benlloch, la Plaça Santa Tecla, el carrer de Segurana, la Plaça Enriquez, el Portal de Sant Francesc, el portal del Lleó o el carrer del Taquígraf Martí.

 

(Imatge d’Antoni Marzal)