Xàtiva es prepara per viure la festa dels seus Patrons

  • “El Pòrtic de les nostres festes” s’iniciarà el proper dimarts amb el XLVIII Festival de Bandes

Ens acostem a una cita destacable culturalment a la ciutat de Xàtiva. El “Pòrtic de les nostres festes” anuncia la festivitat dels Patrons de la ciutat i són un preàmbul de l’extens programa d’actes que conforma la Fira d’Agost.

El programa d’actes s’iniciarà el dimarts 31 d’agost amb el XLVIII Festival de Bandes de Música de Xàtiva, amb la participació de la Societat Musical La Primitiva Setabense “La Vella” i la Societat Musical “La Nova” de Xàtiva. L’acte està previst que s’inicie a les 22.30 hores al Gran Teatre de Xàtiva. Mig hora abans tindrà lloc la desfilada a so de pasdoble per l’Albereda Jaume I i Avinguda Selgas, després de la imposició dels corbatins, per part de la Reina de la Fira, a la bandera de les Societats Musicals participants.

El dimecres 1 d’agost se celebra la festivitat de Sant Feliu, patró de la ciutat. A les 8 hores, a l’Ermita de Sant Feliu, se celebrarà una missa i un esmorzar popular. A les 11.30 hores tindrà lloc un concert de piano.

Per al dissabte 4 d’agost, a les 22.30 hores, està previst el concert i la ronda a la verge amb audiovisual panoràmic projectat a les façanes dels edificis de la plaça de la Seu. El concert serà enguany a càrrec de la Banda Simfònica de “La Nova” de Xàtiva. Posteriorment, a la mitjanit, hi haurà danses i, al voltant de les 00.45 hores, se celebrarà el cant d’albades a la Mare de Déu a l’Altar Major de la Seu i la Dansà Valenciana. Participarà l’Escola de Danses de Xàtiva junt a altres diverses balladores i balladors convidats, pertanyents a grups de danses de distintes poblacions de la Costera i d’altres localitats valencianes.

Finalment, el diumenge 5 d’agost a partir de les 8 hores, hi haurà una missa a la Verge de la Seu, a la Col·legiata. Els actes conclouran a les 20 hores quan se celebrarà la processó general a la Mare de Déu de la Seu.