Xàtiva estarà present al CEV de Moto 3 al 2015

  • Hèctor Garzó dona el primer títol a l’escuderia mOmm al proclamar-se campió d’Espanya en la categoria de PRE-Moto 3

El cap de setmana passat, el circuit Los Arcos de Navarra va acollir la celebració de l’última prova de la RFEM Copa d’Espanya de Motociclisme. Es posava punt i final així a una gran temporada per a l’equip mOmn de Xàtiv, que veia que tot l’esforç realitzat per la seua banda i pels patrocinadors es recompensava amb el millor dels premis, el seu pilot Héctor Garzó, amb el que va parlar L’Informador fa unes setmanes, es convertia en el nou campió d’Espanya en PRE-Moto3.

Héctor arribava a Navarra com a líder de la categoria però amb el títol encara per decidir. En els entrenaments del dijous i el divendres va rodar molt fort arribant a baixar en un parell de segons el registre de la millor volta de l’any anterior. El dissabte, en els primers entrenaments cronometrats amb la pista molt freda, feia el cinquè millor temps sense estrènyer massa. Ja en els segons cronometrats, amb la pista en bones condicions, Héctor ho donava tot i en l’última volta feia el millor temps i aconseguia la pole per a la carrera de l’endemà.

Arribava el dia de la carrera final on tot es decidiria. Una vegada es va apagar el semàfor, Garzó va eixir sense arriscar massa però sense perdre de vista als seus rivals i els llocs capdavanters. Es formava un grup de cinc pilots en el qual es van ser alternant les posicions, on es trobava Héctor i altres dos aspirants al títol, Alex Viu i Vicente Pérez. El pilot de l’escuderia xativina ho tenia tot baix control, però en l’última revolta abans d’enllaçar amb la línia de meta, un pilot va caure deixant oli en pista i provocant la caiguda de diversos pilots, entre ells el propi Héctor, qui no va poder creuar la línia de meta. Gràcies a l’avantatge de punts, i degut també a la caiguda de Pérez, encara sense poder puntuar en aquesta última carrera, s’alçava com a Campió d’Espanya en PRE-Moto3.

1mOmn iniciava la temporada amb molta il·lusió i amb ganes de fer les coses bé, malgrat no haver participat mai en aquesta categoria, l’experiència en altres categories i campionats i la professionalitat dels seus components, va fer que un grup de patrocinadors apostara pel projecte i es poguera dur a terme. Eduardo Pardo creia en l’equip fa ja algunes temporades i des d’un principi ha tingut clar el camí a seguir, “fent les coses bé arriben els resultats”. En aquesta última temporada, amb l’ajuda del xativí Vicente Parra, l’equip feia un pas més i s’estrenava en la categoria de PRE-Moto3 juntament amb un jove pilot de Paterna, Héctor Garzó, “amb moltes ganes de donar gas i el cap ben moblat”, tal i com afirmen des de l’escuderia.

 

Debut a Moto 3

L’equip ja prepara la nova temporada 2015 comptant amb l’actual campió d’Espanya entre les seues files però pujant de categoria i de campionat. El pròxim any l’equip creix i es prepara per a disputar el CEV amb l’ajuda dels seus patrocinadors i d’uns altres que segur que arriben, els qui podran lluir les seues marques en RTVE, cadena que s’ha quedat els drets de retransmissió. Héctor estaria en la categoria de MOTO3 i l’equip ja cerca la millor moto per a afrontar la temporada amb les millors armes. També estarà en altres categories del Campionat amb nous pilots encara per determinar.

 

Líder també al BeOn Blumac

A més, el pilot va aconseguir també a Navarra ser el vencedor del Trofeu BeOn Blumac, campionat paral·lel a la Copa d’Espanya en el qual ha anat capdavantera des de la primera carrera i pel qual va rebre com a premi el poder disputar l’última carrera del CEV Repsol el pròxim 16 de novembre en el circuit Ricardo Tormo de Xest en la categoria de MOTO3. L’entrada per a veure el campionat és gratuïta i també podrà veure’s en directe pel canal de televisió Energy.