Xàtiva ha participat aquest cap de setmana als actes d’homenatge a Mauthausen

  • El primer tinent d’alcalde i set alumnes del Lluís Simarro han participat a les activitats organitzades per l’Amical Mauthausen

Representació de l’Ajuntament de Xàtiva i alumnes de l’IES Lluís Simarro Lacabra han participat aquest cap de setmana en les activitats organitzades per l’Amical Mauthausen, a Àustria.

Fins a la localitat que alberga un dels camps de concentració nazis, on van morir uns 400 valencians entre els que es trobaven cinc xativins, s’ha desplaçat el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Xàtiva Miquel Lorente així com set alumnes de l’Institut Lluís Simarro. Es tracta de la III edició d’aquest homenatge en la que participa la ciutat de Xàtiva.

Lorente ha intervingut als actes commemoratius, que s’han celebrat al Castell de Hartheim i al camp de Gusen on s’ha instal.lat una placa commemorativa, i ha recordat als xativins que van morir allí.

“Una de les parts més honestes amb la lluita pels drets humans es troba en aquest lloc. Els xativins i les xativines no oblidem, sinó que ho considerem un dels exemples per continuar construint una societat més justa i igualtària de la mà de tots els joves que ací ens acompanyen”, manifestà el primer tinent d’alcalde de Xàtiva.

Als actes han participat un total de 35 estudiants valencians i el propi president de la Generalitat Ximo Puig acompanyat per la consellera de justícia Bravo. A banda del Lluís Simarro, també han assistit a Mauthausen l’IES Joan Fuster de Bellreguard, l’Enric Valor de Pego, l’IES Els Ports de Morella,  l’IES de Torís o l’IES de Bunyol.