Xàtiva homenatja al seu músic Francisco José Sánchez

  • Aquest xativí dirigeix la banda de la Llosa de Ranes des de 2.007 amb la que ha aconseguit recents reconeixements

L’alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, va rebre al seu despatx al músic xativí Francisco José Sánchez Roca, integrant de la Música Vella i director de la banda de música de la Llosa de Ranes. El primer edil el va felicitar pels premis aconseguits en els últims anys i pels recents èxits aconseguits al capdavant d’aquesta formació de la Costera. Rus li va fer entrega de la insígnia de la ciutat, a més d’un llibre titulat “Les bandes de música”.

Francisco José Sánchez ha estat acompanyat per la seua dona i la seua filla, també han estat al costat d’ell José Javier Carreres, president de la SM Llosa de Ranes, així com Luis Enrique Alonso, president de la Música Vella.

El protagonista de l’acte va manifestar el seu agraïment per aquest reconeixement. “És un detall molt emocionant, una cosa impensable tant per a mi com per la meua família”, va destacar. Per la seua part, l’alcalde va afirmar ser “un plaer que aquest músic porte el nom de Xàtiva per tots els llocs” i el va felicitar per realitzar una tasca “extraordinària”.

 

Èxits a la Llosa de Ranes

El xativí Francisco José Sánchez va iniciar els seus estudis musicals en la Societat Musical “La Primitiva Setabense”. Posteriorment es va formar als Conservatoris “Mestre Vert” de Carcaixent i al Conservatori Superior de Música de València en l’especialitat de percussió obtenint el Premi Extraordinari fi de grau professional en aquesta especialitat.

És llicenciat en Històries i Ciències de la Música per la Universitat de la Rioja i diplomat en Magisteri en l’especialitat d’Educació Musical i Infantil. Així, ha realitzat una labor docent en diverses escoles de Música entre las que destaquen, el Conservatori Comarcal “Mestre Ponce” de Xella, “Joaquín Sellés” de Canals, “Miguel Esparza” de la Llosa de Ranes i Escola de Música “Primitiva Setabense”. A més, ha impartit cursos de pedagogia musical aplicada al ritme i la percussió en Educació Infantil i Primària.

En la seua formació va ser membre del grup “Percussions Quartet” i “Marímbula Percussió”, grup pioner en l’estudi i en la investigació de les possibilitats tècnic-expressives de la família de la percussió en la dècada dels 80.

Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica “Ciudad de Granada”, Orquestra “Henry Purcell”, “Llanera Philharmonic Orchestra”, i “Capella d’Art Músic”.

Ha estat de director a Genovés, Bellreguard, Ròtova, Canals Ontinyent i a la Llosa de Ranes des del 2.007. A més d’altres guardons, cal destacar els recents 1r Premi i Menció d’Honor Certamen de la Diputació de València en l’any 2.014 en la 1a Secció, i el 1r Premi i Menció d’Honor Certamen de la Comunitat Valenciana en l’any 2.014 en la 1a Secció, els dos amb la Societat Musical de la Llosa de Ranes.