Xàtiva i Barxeta han acollit la presentació d’un capítol de “Paratges Naturals de la Província de València”

El col·legi La nostra Senyora de la Seu de Xàtiva i el col·legi Carles Salvador de Barxeta van acollir la presentació d’un audiovisual de la sèrie documental “Paratges Naturals de la Província de València”. Xàtiva va presentar el paratge de “La Cova Negra” i el centre escolar de Barxeta dedicà la jornada a l’espai natural del “Riu de Barxeta”.

La Diputació de València, juntament amb l’empresa pública Imelsa, ha llançat una sèrie documental de tretze capítols divulgatius que té com a objectiu facilitar informació als ciutadans interessats a descobrir els paratges de forma fàcil i pràctica. Aquests tretze capítols, formen part d’una primera selecció dels paratges més destacats de la província per les seues peculiaritats. L’estructura dels capítols està basada en les guies impreses dels paratges que la Diputació de València va llançar amb la col·laboració dels ajuntaments, la xarxa PANAMU i la Xàrcia de Municipis Valencians cap a la Sostenibilitat.

Aquestes senzilles guies han estat la base per a l’elaboració de guió final del documental. Així, l’objectiu de la producció ‘Paratges Naturals Municipals de la Província de València’y seva emissió en televisions locals, conjuntament amb la difusió en col·legis i centres culturals és contribuir a donar a conèixer aquests espais naturals que estan a l’abast de tothom. A la jornada de Xàtiva van participar el regidor de Medi Ambient, Jubel Vercher i del biòleg municipal José Vera, i la presentació de Barxeta es va comptar amb la presència de l’alcalde, Vicente Huet.